iltasyazilim
FD Üye
Fransızların Geleneksel Yemekleri
Fransızların Geleneksel Yemekleri Hakkında Bilgi
Fransız mutfağı Fransa'da geliştirilmiş, zenginliği ve çeşitliliğiyle meşhur, yemek pişirmenin sanatsal yönünü ön plana çıkaran bir ulusal mutfaktır Fransız mutfağının kökeni Orta Çağlara uzanır Fransa'nın Fransız Devrimi ardından Kolonileşme döneminde dünya sahnesindeki kazandığı gücüyle orantılı olarak gelişmiştir Napolyon Bonapart döneminde ün kazanmış MarieAntoine Careme (17841833) gibi aşçılar haute cuisine (yüksek aşçılık sanatı) denilen itinalı bir yemek tarzını geliştirerek Fransız mutfağına büyük katkılarda bulunmuşlardır
Fransız mutfak kültürüne tarafından 3 öğün yemek aşağıdaki unsurlardan oluşur:
Croissant
Fransızların Kahvaltısı
Le petit déjeuner: Genellikle croissant denilen ay şeklindeki açmalar, pain au chocolat denilen çikolatayla doldurulmuş pastalar, üstüne tereyağ sürülmüş baguette (Fransız ekmeği) gibi yiyeceklerden oluşur Café tipi dükkânlar sabahın erken saatlerinde kapılarını açarak kahvaltı servisi yaparlar
Fransızların Öğle yemeği
Le déjeuner: Vaktiyle 2 saat süren uzun ve varlıklı bir öğündü Acilen bu gelenek yalnızca ufak kasabalarda devam etmektedir Büyük kentlerde yemek yemek tatili genelde 1 saat sürer Firmalar çalışanlara genellikle kafeteryalarda yemek yemek servisi yaparlar veya bedava yemek yemek fişi dağıtırlar
Fransızların Akşam yemeği
Le diner: Genel Olarak 3 bölümden oluşur: hors d'oeuvre (ordövr) ya da entrée plat principal (başlıca yemek), ve peynir ya da tatlı, bazan birlikte salata servisi de yapılır Akşam yemekleri genel olarak ekmek, şarap ve maden suyuyla birlikte tüketilir
*
Fransızların Geleneksel Yemekleri Hakkında Bilgi
Fransız mutfağı Fransa'da geliştirilmiş, zenginliği ve çeşitliliğiyle meşhur, yemek pişirmenin sanatsal yönünü ön plana çıkaran bir ulusal mutfaktır Fransız mutfağının kökeni Orta Çağlara uzanır Fransa'nın Fransız Devrimi ardından Kolonileşme döneminde dünya sahnesindeki kazandığı gücüyle orantılı olarak gelişmiştir Napolyon Bonapart döneminde ün kazanmış MarieAntoine Careme (17841833) gibi aşçılar haute cuisine (yüksek aşçılık sanatı) denilen itinalı bir yemek tarzını geliştirerek Fransız mutfağına büyük katkılarda bulunmuşlardır
Fransız mutfak kültürüne tarafından 3 öğün yemek aşağıdaki unsurlardan oluşur:
Croissant
Fransızların Kahvaltısı
Le petit déjeuner: Genellikle croissant denilen ay şeklindeki açmalar, pain au chocolat denilen çikolatayla doldurulmuş pastalar, üstüne tereyağ sürülmüş baguette (Fransız ekmeği) gibi yiyeceklerden oluşur Café tipi dükkânlar sabahın erken saatlerinde kapılarını açarak kahvaltı servisi yaparlar
Fransızların Öğle yemeği
Le déjeuner: Vaktiyle 2 saat süren uzun ve varlıklı bir öğündü Acilen bu gelenek yalnızca ufak kasabalarda devam etmektedir Büyük kentlerde yemek yemek tatili genelde 1 saat sürer Firmalar çalışanlara genellikle kafeteryalarda yemek yemek servisi yaparlar veya bedava yemek yemek fişi dağıtırlar
Fransızların Akşam yemeği
Le diner: Genel Olarak 3 bölümden oluşur: hors d'oeuvre (ordövr) ya da entrée plat principal (başlıca yemek), ve peynir ya da tatlı, bazan birlikte salata servisi de yapılır Akşam yemekleri genel olarak ekmek, şarap ve maden suyuyla birlikte tüketilir
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.