iltasyazilim
FD Üye
Fransızların Özellikleri
Fransa İnsanının Genel Özellikleri
Fransız stili; çok zarif, çok şık Fransız kadının özleştirildiği gibi Az olan çoktur felsefesine asırlardır bağlı kalan Fransız kadınını tarzınız için ilham kaynağı olarak seçebilirsiniz Fransızlar şık giyimin yüzlerce yıldır öncüsü oldu Chanelden Givenchye hepsinin vizyonu müşterek: zeki, zamansız, sofistike ve gerçi kadınsı!
Stilindeki yalınlıktan bir Fransız kadınını güçlük çekmeden fark edebilirsiniz
Şişkin Yakalar ve Çemberli Jüponlar
Yırtmaç modası 16 yüzyılda tamamen yaygınlaştı Pabuçlarda bile yırtmaç görülmeye başlandı Erkek ceketleri nerdeyse yastık gibi doldurularak kaskatı bir duruma getiriliyordu Uzun çorap modası yerini, şişkin durması için içi doldurulmuş, kısa pantolonlara bırakmıştı Bunlarla yine uzun çorap giyiliyordu
Ayakkabılar bundan böyle sivri burunlu yok, parmakları rahat ettirecek biçimde, ördek gagası gibi genişti Kraliçe I Elizabeth döneminin en bariz modası boynun çevresinde artan bir şekilde genişleyen ve artan yakalardı 1850'lere gelindiğinde yakalar o denli büyümüştü ancak, güzel durması için tel geçirerek kolalamak gerekiyordu
Fransız mutfağı Fransa'da geliştirilmiş, zenginliği ve çeşitliliğiyle ünlü, yemek pişirmenin sanatsal yönünü ön plana çıkaran bir milli mutfaktır Fransız mutfağı Fransa'nın bölgelerine göre büyük farklılıklar gösterir Mesela Champagne, Alsace ve Lorraine bölgelerinde jambon ve av etleri yaygındır Picardie, Normandiya, Bretanya ve NordPasdeCalais gibi deniz kıyısındaki bölgelerde midye, karides ve ıstakoz gibi kabuklu deniz ürünleri, Ringa, levrek ve dil balığı sıkça kullanılır Loire vadisinde koyun eti, av etleri, bilhassa yetiştirilmiş mantar çeşitlerine ve keçi sütünden yapılmış peynirlere rastlanır Paris civarındaki ÎledeFrance bölgesi ise ülkenin her bölgesinde yaratılmış yemeklerin zahmetsizce bulunabildiği karşılıklı bir noktadır Yalnızca Paris kenti sınırları içinde 5000'i aşkın restoran bulunmaktadır Michelin firması tarafından 1900 yılından bu yandan yayınlanan Le Guide Michelin (Michelin Rehberi) tarafından en yüksek notu alan restoranlar genel olarak Paris kenti civarında bulunurlar
Şarap, peynir ve tereyağ Fransız mutfağının en kayda değer ögeleri arasındadır Bu gıda maddelerinin kalitesini planlamak nedeniyle Appellation d'origine contrôlée (kökeni kontrol edilen) denilen bir sistem oluşturulmuştur *
Fransa İnsanının Genel Özellikleri
Fransız stili; çok zarif, çok şık Fransız kadının özleştirildiği gibi Az olan çoktur felsefesine asırlardır bağlı kalan Fransız kadınını tarzınız için ilham kaynağı olarak seçebilirsiniz Fransızlar şık giyimin yüzlerce yıldır öncüsü oldu Chanelden Givenchye hepsinin vizyonu müşterek: zeki, zamansız, sofistike ve gerçi kadınsı!
Stilindeki yalınlıktan bir Fransız kadınını güçlük çekmeden fark edebilirsiniz
Şişkin Yakalar ve Çemberli Jüponlar
Yırtmaç modası 16 yüzyılda tamamen yaygınlaştı Pabuçlarda bile yırtmaç görülmeye başlandı Erkek ceketleri nerdeyse yastık gibi doldurularak kaskatı bir duruma getiriliyordu Uzun çorap modası yerini, şişkin durması için içi doldurulmuş, kısa pantolonlara bırakmıştı Bunlarla yine uzun çorap giyiliyordu
Ayakkabılar bundan böyle sivri burunlu yok, parmakları rahat ettirecek biçimde, ördek gagası gibi genişti Kraliçe I Elizabeth döneminin en bariz modası boynun çevresinde artan bir şekilde genişleyen ve artan yakalardı 1850'lere gelindiğinde yakalar o denli büyümüştü ancak, güzel durması için tel geçirerek kolalamak gerekiyordu
Fransız mutfağı Fransa'da geliştirilmiş, zenginliği ve çeşitliliğiyle ünlü, yemek pişirmenin sanatsal yönünü ön plana çıkaran bir milli mutfaktır Fransız mutfağı Fransa'nın bölgelerine göre büyük farklılıklar gösterir Mesela Champagne, Alsace ve Lorraine bölgelerinde jambon ve av etleri yaygındır Picardie, Normandiya, Bretanya ve NordPasdeCalais gibi deniz kıyısındaki bölgelerde midye, karides ve ıstakoz gibi kabuklu deniz ürünleri, Ringa, levrek ve dil balığı sıkça kullanılır Loire vadisinde koyun eti, av etleri, bilhassa yetiştirilmiş mantar çeşitlerine ve keçi sütünden yapılmış peynirlere rastlanır Paris civarındaki ÎledeFrance bölgesi ise ülkenin her bölgesinde yaratılmış yemeklerin zahmetsizce bulunabildiği karşılıklı bir noktadır Yalnızca Paris kenti sınırları içinde 5000'i aşkın restoran bulunmaktadır Michelin firması tarafından 1900 yılından bu yandan yayınlanan Le Guide Michelin (Michelin Rehberi) tarafından en yüksek notu alan restoranlar genel olarak Paris kenti civarında bulunurlar
Şarap, peynir ve tereyağ Fransız mutfağının en kayda değer ögeleri arasındadır Bu gıda maddelerinin kalitesini planlamak nedeniyle Appellation d'origine contrôlée (kökeni kontrol edilen) denilen bir sistem oluşturulmuştur *