Frenk Maydanozu Faydaları ve Kullanımı Frenk Maydanozunun Faydaları Frenk Maydanozunun Yararları Frenk Maydanozu Hakkında Alternatif tıp tedavilerinde kullanılan frenk maydanozu ve kullanımı hakkında ama bilgilerimiz şöyle meleklerfrenkmaydanozufaydalarivekullanimi5c507365de105alt 1548776289 1548776289 frenkmaydanozufaydalarivekullanimi5c5073662093efrenkmaydanozufaydalarivekullanimi5c5073662093e frenkmaydanozufaydalarivekullanimi5c5073662093e Kullanılan Kısımları: Çiçekli dallan tohumutoprak üstü kısımları Toplama Zamanı: MayısHaziran Kurutma Şekli: Tohumları son baharda gölgede Dahilen Kullanılışı: Çiçekli dalları idrar artırıcı, iştah açıcı, hazmettirin, balgam söktürücü, zor vericidir, aybaşı kanım çoğaltır, kanı temizler, tansiyonu düşürür, mayasıl memelerinin verdiği sıkıntıyı giderir, göz hastalıklarına iyi gelir Dışında Kullanılışı: Tohumu; frenk maydanozu tohumlan toz haline getirilir, merhem yapılır hastalıklı cilde sürülürse egzamayı çare eder YAPRAKLARI: Emzikli kadınlarda sütten kesme esnasında göğüs uçlarında meydana gelen iltihabı giderir ve sütün gelmesini öner, bunun için yapraklar sıcak suya ıslatılır, lapa haline getirilip göğüse konulur Egzama ve deri kabarcıklarında taze yapraklar haşlanır, lapa halinde konulur YABANİ FRENK MAYDONOZU Çiçekli dalları ya da tohumu hazmettirici, gaz söktürücü ve idrar artırıcı olarak kullanılır Diğer İsimleri: Eşek Hardalı, Kara Hardal, Siyah Hardal Kullanıldığı Yerler: id Dahilen Kullanılışı: Toz halinde iştah açıcı olarak kullanılır Fazla az miktarda midevi ve yatıştırıcıdır, hazımsızlıkta, idrar zorluğunda, iktidarsızlıkta, asap zafiyetinde kullanılır analjezik, antiseptik, spazm çözücü, besleyici, müshil, bronşit ve romatizmada faydalıdır Günde birkaç kez yarım gr içilir Gastritte; hardal tohumu her gün kahvaltıdan evvel birinci gün 1 adet hergün 1 adet artırarak 20 gün 1 akarsu bardağı ılık su ile içilir ve hergün 1 adet azaltılarak devam edilir, 1 defada faydası görülmezse 2 kere baştan edilmelidir, umumiyetle 1 defada iyi netice alınır Hardal unu balla karıştırılır Soğuk algınlığı ve bronşite aleyhinde yenilir Kanlı basurda hardal tohumu hafif kavrulur, toz haline getirilir, bal mumu ile ilaç yapılıp içilir Hardal kaslı anti mikrobiyal etkiye sahiptir Yüksek dozlarda zehirlenmelere sebep olur, sindirim sistemini tahriş eder Dıştan Kullanılışı: Hardal unu balla macun yapılır, yakı gibi alna konulursa üşüyen uzuvları ve dimağı ısıtırTemreğide sirke ile hamur haline getirilip temreğiye sürülür Romatizmada; 1 tatlı kaşığı hardal, 1 kaşık ince tuz karıştırılır, üzerine zeytinyağı konur, merhem kıvamına getirilir, 24 saat bekletilir, gece yatarken ağrıyan kısımlar ovulur, sabahleyin ılık su ile yıkanır