Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Freud Sozleri

Freud Sozleri
0
63

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Sigmund Freud Sozleri

Aslında her normal insan ancak ortalama olarak normaldir Egosunun bu ya da şu kısmı, az ya da cok derecede deliye eşdeğer durumdadır

Hic cevaplanmamış o buyuk soru ki ben de otuz yıldır insan ruhunu incelememe rağmen cevaplayamadım, şudur: Kadınlar ne ister?

Şairler ve filozoflar bilincdışını benden once keşfettiler Benim bulduğum bilincaltını incelemeye yarayan bilimsel yontemlerdir

Bayağı ilerleme var Ortacağda olsak beni yakarlardı Bugun sadece kitaplarımı yakıyorlar

İnsanın cinsel konulardaki tutumu hayatın butun alanlarındaki tutumunun prototipidir

Zihin bir buzdağı gibidir Yalnızca yedide biri suyun uzerinde gorulebilir

Uygarlık, insanların birbirine karşı duyduğu icgudusel duşmanlık sebebiyle mutemadiyen parcalanma tehdidiyle karşı karşıyadır

Amerika dunya tarihinin en buyuk deneyidir Ama korkarım başarılı bir deney olamayacak

İnsan sanılandan cok daha ahlaklıdır ve hayal edilemeyecek derecede ahlaksızdır

Genclerin aklı erse; yaşlıların gucu yetse

Anatomi kaderdir

Paranoyak asla tamamen hatalı değildir

Yaşamın amacı olumdur

Bir insan bir yere bakıyorsa orada ilgilendiği birşey vardır Bir insan bir yere hic bakmıyorsa orada ilgilendiği birşey mutlaka vardır

Uygarlık hayatın zorunluluklarının yarattığı baskıyla ve icguduleri tatmin etmekten vazgecme pahasına kurulmuştur

Uygarlık, ilk defa bir insanın ofkelenince taş atmak yerine laf atmasıyla başlamıştır

Aşık insan delidir

Cocuklar tumuyle egoist varlıklardır İhtiyaclarını cok yoğun bicimde hisseder ve karşılamak icin acımasızca mucadele ederler

Ruyalar, bilicaltına giden kral yoludur

Zayıflıklarımız gucumuzdur

İdin uğradığı yere Egoda mutlaka gider

Bireyin ozgurluğu uygarlığın getirisi değildir Uygarlık yokken ozgurluk cok daha fazlaydı

İnsan sevince acıya karşı savunmasız kalır

Sadizm, kabul edilebilir ama doğru amac icin kullanılmalıdır