Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Frittata (İtalyan Omleti)

Frittata (İtalyan Omleti)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

4 adet yumurta 2 adet küçük boy patates 1 adet orta boy kuru soğan 8 adet kültür mantarı 200 gram ıspanak 4 adet kurutulmuş domates 8 adet cherry domates 14 demet maydanoz 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 12 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

NASIL YAPILIR?

Puf gibi kabaracak İtalyan omleti frittata'yı hazırlamak için; kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı piyazlık doğrayın Patatesleri tavla zarı büyüklüğünde kesin Ayıklayıp yıkadığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın Kurutulmuş domatesleri uzun ince şeritler halinde kesin Üzerlerini nemli bir bezle temizlediğiniz mantarları ince ince dilimleyin Bol suda yıkayıp kuruttuğunuz ıspanakları elinizle parçalara ayırın Kenarları sığ olmayan ve fırına girebilecek büyüklükte bir tavada ayçiçek yağını kızdırın Doğramış olduğunuz piyazlık kuru soğan ve patatesleri, hafif bir renk alana kadar yüksek ateşte soteleyin Kurutulmuş domates ve mantarları da kattıktan sonra soteleme işlemini 12 dakika daha sürdürün Bütün haldeki cherry domatesler ve ıspanak parçalarını ilave edip karıştırın Yumurtaları ayrı bir yerde tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve incecik kıyılmış maydanoz ilavesiyle iyice çırpın Fırını 180200 derece aralığında ısıtın Yumurta karışımını sotelenen malzemelerin üzerine dökün, eşit olarak dağılmasını ve cherry domateslerin üstte kalmasını sağlayın Arzuya göre bu aşamada rendelenmiş beyaz peynir ekleyin Omleti, önceden ısıtılmış fırında 5 dakika gibi kısa bir süre, puf gibi kabarana kadar pişirin Fırından çıkartıp servis tabağına aldığınız omleti, dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın


 
858,496Konular
982,249Mesajlar
30,156Kullanıcılar
Berat1234Son üye
Üst Alt