iltasyazilim
FD Üye
İtalyan omleti olarak bilinen “frittata aslında bir omletten daha fazlasıdır Bol malzemeyle yapıldığı için normal omletten daha kalın olur
Ana malzemesi olan yumurta ile birlikte, içinde et ve şarküteri ürünleri (Salam, sosis, sucuk), mantar, sebze çeşitleri bulunur Fırında ve tavada yapılabilir fakat kalın olması nedeniyle fırında yapılması tercih nedenidir (Klasik omlet gibi tavada yapılacakca hem alt hem üstünün uzun süre pişirilmesi gerekir)
Fırında yapılan sebzeli bir frittata tarifi ise şöyle:
Frittata Italyan Omleti TarifiMalzemeler
4 adet yumurta
1 adet küçük boy patates
1 adet küçük boy soğan
1 adet yeşil biber
10 adet mantar
1 tutam kıyılmış maydanoz
tuz
karabiber
45 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Mantarları haşlayın ve süzün Haşlanan mantarları istediğiniz büyüklükte doğrayın Bu sırada fırınınızın ızgarasını açın ve 200 dereceye getirip ısınmaya bırakın
Soğanı piyazlık, patatesi ve biberi tavla zarı büyüklüğünde doğrayın Tavaya sıvı yağı, patatesleri ve soğanı alıp tuz ekleyin 1 dakika kadar kavurun Patateslerin üzerine biberleri ekleyip hafifçe patatesler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin Mantarları ekleyip 12 dakika daha kavurun
Yumurtalara tuz, karabiber ve maydanoz ekleyip iyice çırpın Yumurtaları pişen malzemenin üzerine dökün ve eşit dağılmasını sağlayın Tavayı ocaktan alıp fırına koyun ve 45 dakika yumurtalar kabarıncaya kadar pişirin (sıcak tavayı fırından alırken elen kullanmayı unutmayın) Frittatanızı dilimleyerek servis yapın
Kaynak:GurmeRehberi
Ana malzemesi olan yumurta ile birlikte, içinde et ve şarküteri ürünleri (Salam, sosis, sucuk), mantar, sebze çeşitleri bulunur Fırında ve tavada yapılabilir fakat kalın olması nedeniyle fırında yapılması tercih nedenidir (Klasik omlet gibi tavada yapılacakca hem alt hem üstünün uzun süre pişirilmesi gerekir)
Fırında yapılan sebzeli bir frittata tarifi ise şöyle:
Frittata Italyan Omleti TarifiMalzemeler
4 adet yumurta
1 adet küçük boy patates
1 adet küçük boy soğan
1 adet yeşil biber
10 adet mantar
1 tutam kıyılmış maydanoz
tuz
karabiber
45 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Mantarları haşlayın ve süzün Haşlanan mantarları istediğiniz büyüklükte doğrayın Bu sırada fırınınızın ızgarasını açın ve 200 dereceye getirip ısınmaya bırakın
Soğanı piyazlık, patatesi ve biberi tavla zarı büyüklüğünde doğrayın Tavaya sıvı yağı, patatesleri ve soğanı alıp tuz ekleyin 1 dakika kadar kavurun Patateslerin üzerine biberleri ekleyip hafifçe patatesler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin Mantarları ekleyip 12 dakika daha kavurun
Yumurtalara tuz, karabiber ve maydanoz ekleyip iyice çırpın Yumurtaları pişen malzemenin üzerine dökün ve eşit dağılmasını sağlayın Tavayı ocaktan alıp fırına koyun ve 45 dakika yumurtalar kabarıncaya kadar pişirin (sıcak tavayı fırından alırken elen kullanmayı unutmayın) Frittatanızı dilimleyerek servis yapın
Kaynak:GurmeRehberi