Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Frittata (İtalyan omleti)

Frittata (İtalyan omleti)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
İtalyan omleti olarak bilinen “frittata aslında bir omletten daha fazlasıdır Bol malzemeyle yapıldığı için normal omletten daha kalın olur

Ana malzemesi olan yumurta ile birlikte, içinde et ve şarküteri ürünleri (Salam, sosis, sucuk), mantar, sebze çeşitleri bulunur Fırında ve tavada yapılabilir fakat kalın olması nedeniyle fırında yapılması tercih nedenidir (Klasik omlet gibi tavada yapılacakca hem alt hem üstünün uzun süre pişirilmesi gerekir)

Fırında yapılan sebzeli bir frittata tarifi ise şöyle:

Frittata Italyan Omleti TarifiMalzemeler

4 adet yumurta
1 adet küçük boy patates
1 adet küçük boy soğan
1 adet yeşil biber
10 adet mantar
1 tutam kıyılmış maydanoz
tuz
karabiber
45 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Mantarları haşlayın ve süzün Haşlanan mantarları istediğiniz büyüklükte doğrayın Bu sırada fırınınızın ızgarasını açın ve 200 dereceye getirip ısınmaya bırakın

Soğanı piyazlık, patatesi ve biberi tavla zarı büyüklüğünde doğrayın Tavaya sıvı yağı, patatesleri ve soğanı alıp tuz ekleyin 1 dakika kadar kavurun Patateslerin üzerine biberleri ekleyip hafifçe patatesler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin Mantarları ekleyip 12 dakika daha kavurun

Yumurtalara tuz, karabiber ve maydanoz ekleyip iyice çırpın Yumurtaları pişen malzemenin üzerine dökün ve eşit dağılmasını sağlayın Tavayı ocaktan alıp fırına koyun ve 45 dakika yumurtalar kabarıncaya kadar pişirin (sıcak tavayı fırından alırken elen kullanmayı unutmayın) Frittatanızı dilimleyerek servis yapın

Kaynak:GurmeRehberi

 
858,506Konular
983,000Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt