Kilis’teki eski Monopol Suma Fabrikası’nı satın alan Tosyalı Holding, yapıyı dev bir eğitim yerleşkesine dönüştürmek için çalışmalara başladı.
Tosyalı Holding’in eğitime katkı sunduğu en yeni adres Kilis oldu. Türkiye’nin dört bir yanında bugüne kadar onlarca eğitim yatırımını üstlenen ve Ulusal Eğitim Bakanlığı’na devreden Tosyalı, artık de Kilis’in merkezindeki eski Monopol Suma Fabrikası’nı satın aldı ve dünya standartlarında bir eğitim yerleşkesine dönüştürülmesi için düğmeye bastı.
“Tosyalı Eğitim Kampüsü” için 11 Ocak’ta Kilis’te düzenlenen imza merasimine, Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kilis Valisi Recep Soytürk, Tosyalı Holding İdare Konseyi Lideri Fuat Tosyalı ve İskenderun Belediye Lideri Fatih Tosyalı katıldı. 50 bin dönümü aşkın toprakta konumlanacak yerleşke kentin ve bölgenin en büyük eğitim projeleri ortasında yerini alırken, 1000’e yakın öğrenciye dünya standartlarında eğitim sunacak.
“ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE ARMAĞAN”
İmza merasiminde Türk halkı ismine Tosyalı Ailesi ve öbür tüm hayırseverlere teşekkür eden Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Ülkemizin eğitim standartlarını yükseltmek için milletimizle el ele bir çaba veriyoruz. Bu kapsamda, hayırsever iş insanlarımız değerli bir rol üstleniyor. Her vakit tekrar ediyorum; herkesin parası olabilir, lakin hayır işlemek herkese nasip olmaz. Bilhassa eğitim alanında yapılan bu yatırımları, çocuklarımızın münasebetiyle ülkemizin geleceğine bir armağan olarak değerlendiriyoruz” dedi.
Tosyalı Holding İdare Konseyi Lideri Fuat Tosyalı ise, toplumsal sorumluluk yatırımlarını en az kümenin ticari muvaffakiyetleri ve sanayi yatırımları kadar önemsediklerinin altını çizdi. Bilhassa eğitim alanında bugüne kadar onlarca kalıcı eser yaptıklarını ve Ulusal Eğitim Bakanlığı’na devrettiklerini açıklayan Tosyalı, kelamlarını şöyle sürdürdü: “Kilis’te bugün imzalarını attığımız Tosyalı Eğitim Kampüsü’nün ise bizim için başka bir yeri bulunuyor. Atalarımızın, ailemizin doğduğu ve büyüdüğü bu topraklara katkı sunmak, kıymet katmak bizler için başka bir gurur ve memnunluk. Öte yanda, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında hayır işleri yapmaya devam edeceğiz. Bu hususta hudut tanımıyoruz. Temennimiz, bu cins mevzularda önümüze daha çok fırsat çıkması…”
1000 ÖĞRENCİYE EĞİTİM SUNACAK
Kilis’in merkezinde yer alan eski İnhisar Suma Fabrikası, özelleştirmeyle Mey İçki’ye, akabinde yabancı yatırımcılara satılmıştı. Son birkaç yıldır atıl olan yapıyı Tosyalı Holding 12.5 milyon TL’ye satın aldı. 50 bin dönümü aşkın bir arazi üzerine kurulan yapı, eğitim yerleşkesine dönüştürüldüğünde, 100 derslik ve anaokulu binasıyla bölgede tam teşekküllü bir eğitim programı sunacak. Yaklaşık 1000 öğrenciye dünya standartlarında eğitim sunması planlanan yerleşke bünyesinde, tıpkı vakitte, spor tesisleri, kütüphane, bilim merkezi ile kültür-sanat merkezinin de yer alması planlanıyor.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.