iltasyazilim
FD Üye
Ful Glabe (Arap Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kutu bakla konservesi veya 1, 5 kase haşlanmış bakla
*23 adet biber
*1 büyük domates
*2 büyük soğan
*1 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı limon suyu
*Yarım çay bardağı ayçiçekzeytinyağı karışımı
*Yarım *çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Tuz
Ful Glabe (Arap Yemeği) Tarifi Yapılışı Merhaba Bugün sizlerle başta Mısır olmak üzere bütün Arap ülkelerinde çok tüketilen bir bakla yemeği tarifi paylaşacağım Ful baklanın Arapça adıdır Gelelim bu lezzetli yemeğin yapılışına Sebzeleri fotoğrafta gördüğünüz boyda doğrayın Tava veya tencerenize önce soğanları, yağı ve salçayı ekleyin, biraz kavurun ve biberleri ekleyin Biberler de yumuşayınca doğranmış sarımsak ve domatesi ekleyip karıştırın ve tavanın kapağını örtün Bütün malzemeler özdeşleşip domatesler yumuşayınca karabiber, kimyon, limon suyunu ekleyin Konserve baklayı da suyuyla beraber yani süzmeden sebzelerin üzerine ekleyin Baklaları kendiniz haşladıysanız haşlama suyundan bir çay bardağı ekleyin Tuzunu damak tadına göre ayarlayın ve hepsini karıştırıp tavanın kapağını örtün Yaklaşık 1520 dk kısık ateşte kapağı kapalı halde pişirin Piştikten sonra dilerseniz bu haliyle, dilerseniz ezerek ya da el blendırından geçirerek servis edin Her öğünde tüketilebilecek lezzetli bir yemek Deneyeceklere afiyet olsun
*1 kutu bakla konservesi veya 1, 5 kase haşlanmış bakla
*23 adet biber
*1 büyük domates
*2 büyük soğan
*1 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı limon suyu
*Yarım çay bardağı ayçiçekzeytinyağı karışımı
*Yarım *çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Tuz
Ful Glabe (Arap Yemeği) Tarifi Yapılışı Merhaba Bugün sizlerle başta Mısır olmak üzere bütün Arap ülkelerinde çok tüketilen bir bakla yemeği tarifi paylaşacağım Ful baklanın Arapça adıdır Gelelim bu lezzetli yemeğin yapılışına Sebzeleri fotoğrafta gördüğünüz boyda doğrayın Tava veya tencerenize önce soğanları, yağı ve salçayı ekleyin, biraz kavurun ve biberleri ekleyin Biberler de yumuşayınca doğranmış sarımsak ve domatesi ekleyip karıştırın ve tavanın kapağını örtün Bütün malzemeler özdeşleşip domatesler yumuşayınca karabiber, kimyon, limon suyunu ekleyin Konserve baklayı da suyuyla beraber yani süzmeden sebzelerin üzerine ekleyin Baklaları kendiniz haşladıysanız haşlama suyundan bir çay bardağı ekleyin Tuzunu damak tadına göre ayarlayın ve hepsini karıştırıp tavanın kapağını örtün Yaklaşık 1520 dk kısık ateşte kapağı kapalı halde pişirin Piştikten sonra dilerseniz bu haliyle, dilerseniz ezerek ya da el blendırından geçirerek servis edin Her öğünde tüketilebilecek lezzetli bir yemek Deneyeceklere afiyet olsun