iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
2 füme alabalık
1 orta boy salatalık
250 gr haşlanmış pancar, ince dilimler halinde kesilmiş
2 çay kaşığı sirke, tercihen elma sirkesi
1 çay kaşığı ayçiçek yağı
12 marul yaprağı, servis için
4 kornişon turşu, yelpaze şeklinde kesilmiş
4 dal suteresi, süslemek için
HAZIRLANIŞI
Füme alabalığın kılçıklarını dikkatlice ayırın Etini büyük bir kaseye koyun
Salatalığı 4 ince eşit parça halinde kesin
Marul, kornişon ve suteresi dışında bütün malzemeyi füme alabalığa ekleyip bir çatalla iyice karıştırın
Marul yapraklarını 4 ayrı tabakta yerleştirin Karışımı ortalarına koyup yelpaze kornişon ve suteresiyle süsleyip servis yapın
SERViS ÖNERiLERi: Bu salatayı hafif bir öğle yemeği olarak sunabilirsiniz
ALIŞVERİŞ ÖNERiSi: Füme alabalığı süpermarket ve şarküterilerde bulabilirsiniz
2 füme alabalık
1 orta boy salatalık
250 gr haşlanmış pancar, ince dilimler halinde kesilmiş
2 çay kaşığı sirke, tercihen elma sirkesi
1 çay kaşığı ayçiçek yağı
12 marul yaprağı, servis için
4 kornişon turşu, yelpaze şeklinde kesilmiş
4 dal suteresi, süslemek için
HAZIRLANIŞI
Füme alabalığın kılçıklarını dikkatlice ayırın Etini büyük bir kaseye koyun
Salatalığı 4 ince eşit parça halinde kesin
Marul, kornişon ve suteresi dışında bütün malzemeyi füme alabalığa ekleyip bir çatalla iyice karıştırın
Marul yapraklarını 4 ayrı tabakta yerleştirin Karışımı ortalarına koyup yelpaze kornişon ve suteresiyle süsleyip servis yapın
SERViS ÖNERiLERi: Bu salatayı hafif bir öğle yemeği olarak sunabilirsiniz
ALIŞVERİŞ ÖNERiSi: Füme alabalığı süpermarket ve şarküterilerde bulabilirsiniz