Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Füme Etle Sarılmış ve Fırınlanmış Hindi

Füme Etle Sarılmış ve Fırınlanmış Hindi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
34 kg Ayıklanmış Hindi
68 Dilim Füme Hindi
200 gr Tereyağı
Büyük Boy Folyo Kağıdı
İÇİN MALZEMESİ
1 Patates
1 Havuç
1 Kereviz
1 Elma
Ekmek İçi
Soğan, Sarmısak
Tuz, karabiber
Ekmekleri Islatacak Kadar Süt


HAZIRLANIŞI
Hindiyi seçerken 68 aylık ?palaz?ları tercih etmelisiniz Fırında pişmeye daha müsait olurlar Pişirmeden önce hindinin içinin tamamen temizlenmesi gerekir Bunun için boyun kısmından açacağınız bir delikten yemek borusunu, yem torbasını, katısını ve ciğerlerini tamamen çıkarmalısınız Ayrıca ayak ve kanatlarında kalan ince tüyler de alev üzerinde tütsülenmelidir
lyice temizlenen hindiyi düz bir zemine yatırın Alt kısmından başlayarak elinizi çok dikkatlice hareket ettirerek deriyi, et kısmından ayırın Bütün vücudun derisi ayrılınca iyice yumuşatılmış olan tereyağını deri ile et arasına sürün
Fırını iyice kızdırın (230240 derece) Hindinin iç kısmını tuzlayın, biberleyin, sebzeleri soyarak elma kabuğu ile ekmek içini sütle ıslatılmış olarak hindinin içine yerleştirin
Folyo kağıdını yayın, füme dilimlerinin yarısını yanyana dizin Üzerine hindiyi oturtun, kalan dilimlerle hindinin üst kısmını kaplayın Folyoyu çok sıkı kapatın Sarma ve kapatma işleminin dikkatle ve çok sıkı yapılması gerekir
Kızgın fırında önce 1 saat, sonra ısısı 100120 dereceye indirilmiş fırında hindinin kilosu kadar saat pişirin (3 kg hindi için 3 saat)
Bu tarifte kullanılan füme hindiyi büyük şarküterilerde bulabilirsiniz Ancak damak alışkanlığınıza ve bütçenize göre miktar ve cinsini de değiştirebilirsiniz
 

Similar threads

Füme Etle Sarılmış ve Fırınlanmış Hindi(68 Kişilik) Malzemeler 34 kg Ayıklanmış Hindi 68 Dilim Füme Hindi 200 gr Tereyağı Büyük Boy Folyo Kağıdı İÇİN MALZEMESİ 1 Patates 1 Havuç 1 Kereviz 1 Elma Ekmek İçi Soğan, Sarmısak Tuz, karabiber Ekmekleri Islatacak Kadar Süt Yemegin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Kış aylarında kalabalık sofraların lezzetli tarifleri arasında yer alan hindi, sindirimi kolay ve vücut sağlığına oldukça faydalı besinler arasında listenin başında yer alıyor. Tadı muhteşem olan hindi son yıllarda adeta tavuğa rakip oldu. Peki, hindi eti nasıl pişirilir ve pratik şekilde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Kış aylarında kalabalık sofraların lezzetli tanımları arasında taraf alan hindi, sindirimi kolay ve vücut sıhhatine hayli yararlı besinler arasında listenin başında nokta alıyor. Tadı harika olan hindi son yıllarda adeta tavuğa rakip oldu. Pekala, hindi eti nasıl pişirilir ve pratik formda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
201
Kış aylarında kalabalık sofraların lezzetli tarifleri arasında yer alan hindi, sindirimi kolay ve vücut sağlığına oldukça faydalı besinler arasında listenin başında yer alıyor. Tadı muhteşem olan hindi son yıllarda adeta tavuğa rakip oldu. Peki, hindi eti nasıl pişirilir ve pratik şekilde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
226
Yılbaşı gecesi dendiğinde çam ağacı, noel süsleri, armağanlar ve baş zaviyesinde hindi bulunan sofralar hayallerimizde canlanır. Yılbaşı menüsünde nar üzere kızarmış bir hindi yapacaksanız metnimize kesinlikle göz atmalısınız. Gereçler: - Bütün hindi - Yarım demet maydanoz - 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
134
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,743Kullanıcılar
rifuals1Son üye
Üst Alt