iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
34 kg Ayıklanmış Hindi
68 Dilim Füme Hindi
200 gr Tereyağı
Büyük Boy Folyo Kağıdı
İÇİN MALZEMESİ
1 Patates
1 Havuç
1 Kereviz
1 Elma
Ekmek İçi
Soğan, Sarmısak
Tuz, karabiber
Ekmekleri Islatacak Kadar Süt
HAZIRLANIŞI
Hindiyi seçerken 68 aylık ?palaz?ları tercih etmelisiniz Fırında pişmeye daha müsait olurlar Pişirmeden önce hindinin içinin tamamen temizlenmesi gerekir Bunun için boyun kısmından açacağınız bir delikten yemek borusunu, yem torbasını, katısını ve ciğerlerini tamamen çıkarmalısınız Ayrıca ayak ve kanatlarında kalan ince tüyler de alev üzerinde tütsülenmelidir
lyice temizlenen hindiyi düz bir zemine yatırın Alt kısmından başlayarak elinizi çok dikkatlice hareket ettirerek deriyi, et kısmından ayırın Bütün vücudun derisi ayrılınca iyice yumuşatılmış olan tereyağını deri ile et arasına sürün
Fırını iyice kızdırın (230240 derece) Hindinin iç kısmını tuzlayın, biberleyin, sebzeleri soyarak elma kabuğu ile ekmek içini sütle ıslatılmış olarak hindinin içine yerleştirin
Folyo kağıdını yayın, füme dilimlerinin yarısını yanyana dizin Üzerine hindiyi oturtun, kalan dilimlerle hindinin üst kısmını kaplayın Folyoyu çok sıkı kapatın Sarma ve kapatma işleminin dikkatle ve çok sıkı yapılması gerekir
Kızgın fırında önce 1 saat, sonra ısısı 100120 dereceye indirilmiş fırında hindinin kilosu kadar saat pişirin (3 kg hindi için 3 saat)
Bu tarifte kullanılan füme hindiyi büyük şarküterilerde bulabilirsiniz Ancak damak alışkanlığınıza ve bütçenize göre miktar ve cinsini de değiştirebilirsiniz
34 kg Ayıklanmış Hindi
68 Dilim Füme Hindi
200 gr Tereyağı
Büyük Boy Folyo Kağıdı
İÇİN MALZEMESİ
1 Patates
1 Havuç
1 Kereviz
1 Elma
Ekmek İçi
Soğan, Sarmısak
Tuz, karabiber
Ekmekleri Islatacak Kadar Süt
HAZIRLANIŞI
Hindiyi seçerken 68 aylık ?palaz?ları tercih etmelisiniz Fırında pişmeye daha müsait olurlar Pişirmeden önce hindinin içinin tamamen temizlenmesi gerekir Bunun için boyun kısmından açacağınız bir delikten yemek borusunu, yem torbasını, katısını ve ciğerlerini tamamen çıkarmalısınız Ayrıca ayak ve kanatlarında kalan ince tüyler de alev üzerinde tütsülenmelidir
lyice temizlenen hindiyi düz bir zemine yatırın Alt kısmından başlayarak elinizi çok dikkatlice hareket ettirerek deriyi, et kısmından ayırın Bütün vücudun derisi ayrılınca iyice yumuşatılmış olan tereyağını deri ile et arasına sürün
Fırını iyice kızdırın (230240 derece) Hindinin iç kısmını tuzlayın, biberleyin, sebzeleri soyarak elma kabuğu ile ekmek içini sütle ıslatılmış olarak hindinin içine yerleştirin
Folyo kağıdını yayın, füme dilimlerinin yarısını yanyana dizin Üzerine hindiyi oturtun, kalan dilimlerle hindinin üst kısmını kaplayın Folyoyu çok sıkı kapatın Sarma ve kapatma işleminin dikkatle ve çok sıkı yapılması gerekir
Kızgın fırında önce 1 saat, sonra ısısı 100120 dereceye indirilmiş fırında hindinin kilosu kadar saat pişirin (3 kg hindi için 3 saat)
Bu tarifte kullanılan füme hindiyi büyük şarküterilerde bulabilirsiniz Ancak damak alışkanlığınıza ve bütçenize göre miktar ve cinsini de değiştirebilirsiniz