Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Funda Arar Biyografi

Funda Arar Biyografi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
1975 yılında Ankara ’da doğdu Ilk öğrenimini Ankara ’da, orta ve lise öğrenimini babasının görevi sebebiyle Muğla ve Adapazarı ’nda tamamladı

Müziğe olan ilgisi ve yeteneği minik yaşlarda ayrım edilen Funda Arar, ilkokul 3 sınıftan itibaren mandolin ve solfej dersleri almaya başladı1992 Yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı sınavını birincil 5 ’in içine girerek kazandı Okulu bitirdikten daha sonra iki sene her tarafında müzik öğretmenliği ve sahne çalışması yaptı

2000 yılı Mart ayında gürültüsüz sakin görünümlü hazin gencecik bir kız üstünde siyah bir manto güvercinler arasında “ sokaktayım yetim bir cadde ortasında yürüyorum arkama bakmadan yürüyorum yolumun karanlığa karışan noktasında sözde beni bekleyen bir düş görüyorum diye haykırıyordu Necip Fazıl Kısakürek ’in şiiri “Kaldırımlar şarkı olmuş ve Türkiye Funda Arar ’ı bu şarkıyla tanımıştı Kuvvetli sesi artist yorumuyla dikkatleri çekmişti

Bu acıklı şarkının arkasında Funda Arar “Aysel le bizi 1950 ’li yıllara götürdü O yılların atmosferinde ustaca Tango yapıyordu Ardından “Sonu Yok Bu Aşkın ile Funda Arar bu kere bir kumsalda yalnızlığı ve hüznü anlattı 2001 yılının Şubat ayında ise Kıraç ile birlikte yaptığı düet albüm ile karşımıza çıktı Ilk kliplenen şarkı “Sevgiliye oldu bu albümde “Sevgiliye albümünün bir başka özelliği ise Funda Arar ’ın bestecilik yönünü ortaya koyan ilk egzersiz olmasıydı Sözleri ve Müziği Funda Arar ’a ait “Seni Düşünürüm ün klibinin yayına girmesiyle birlikte çok daha geniş kitleler onu tanıdı ve sevdi

Funda Arar ın 2002 Mart ’ında ikinci solo albümü Alagül ’ü müzik severlerin beğenisine sundu Bu albümünden ‘ ’Alagül ’ ’ ‘ ’Seninim ’ ’ ‘ ’Şayet Bir Gün ’ ‘ ’Arapsaçı ‘ ’ ve Affetşarkılarına klip çekildi

Bu albüm ile birlikte 2002 ve 2003 yılında Üniversitelerin Bahar şenlikleri, festivaller ve bayi toplantıları taşıyan yoğun bir konser dizisi gerçekleştirdi

Magazin Gazetecileri Derneği ’nden 2002 yılında Kıraç ile birlikte yaptığı Sevgiliye albümü dolayısıyla en iyi çıkış yapan sanatkâr ödülü aldı

2003 yılının ekim ayında üçüncü solo “Sevda Yanığı albümü ile dinleyenlerine ulaştı Bu albümüyle hayran kitlesini çoğaltan usta, müzik dünyasında daimi olduğunu bir kez daha kanıtladı Bu albümü ile Bağımsızlık gazetesi 31 Altın Kelebek yarışmasında en iyi çıkışı yapan sanatçı ödülünü aldı

Funda Arar Resimleri

*

858,497Konular
982,009Mesajlar
29,991Kullanıcılar
bazousSon üye
Üst Alt