iltasyazilim
FD Üye
Gabaklaş
(Kabaklı aş)
1 kg kabak
250 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 adet kuru sığan
1 çay bardağı çiçek yağı
tuz
Üzeri için; sarımsaklı yoğurt
Soğan çok ince kıyılır, çiçekyağda pembeleşince kıyma atılır, kıyma suyunu salıp çekince, ince doğranmış sivri biber eklenir Daha sonra uygun büyüklükte doğranmış kabak, rendelenmiş domates, yıkanmış pirinç ve tuz eklenir, karıştırılır, kapak karıştırılır 2025 dakika pişirilir Servis yapılacağı sıra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir
(Kabaklı aş)
1 kg kabak
250 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 adet kuru sığan
1 çay bardağı çiçek yağı
tuz
Üzeri için; sarımsaklı yoğurt
Soğan çok ince kıyılır, çiçekyağda pembeleşince kıyma atılır, kıyma suyunu salıp çekince, ince doğranmış sivri biber eklenir Daha sonra uygun büyüklükte doğranmış kabak, rendelenmiş domates, yıkanmış pirinç ve tuz eklenir, karıştırılır, kapak karıştırılır 2025 dakika pişirilir Servis yapılacağı sıra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir