Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile 5 silah arkadaşı, şehit edilmelerinin 19'uncu yıl dönümünde düzenlenen merasimle anıldı. Anma programında konuşan Vilayet Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Okkan ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle andığını belirterek Şehit Emniyet Müdürü Okkan’ın “Türkiye'de huzur ve itimadın sigortası Diyarbakır'dır” kelamını hatırlattı.
Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Bulvarı'nda, 24 Ocak 2001'de düzenlenen silahlı akında şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile müdafaa polisleri Atilla Durmuş, Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi ve Selahattin Baysoy, Vilayet Emniyet Müdürlüğü'nce düzenlenen merasimle anıldı. Anma programına Vilayet Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Gaziler ve Şehit Aileleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, polisler ve çok sayıda kişi katıldı. Gaziler ve şehit yakınları anma programında Ali Gaffar Okkan'ın fotoğrafının yer aldığı, “Unutmadık, unutmayacağız” yazılı pankartı taşıdı. Vilayet Emniyet Müdürü Yaman ve iştirakçiler, anıta kırmızı karanfiller bıraktı. Programda Kur'an-ı Kerim okundu ve şehitler için dualar edildi.
Anma programında konuşan Diyarbakır Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle andığını belirterek şunları söyledi: “19 yıl evvel burada şehadetle onurlanan Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan ve silah arkadaşları 5 polis memur arkadaşımızı burada anmak ve yad etmek hedefiyle toplandık. Burada anıta çok hoş bir kelamı var. Türkiye'de huzur ve itimadın sigortası Diyarbakır'dır diye. Çok hakikat bir tespite bulunmuş merhum şehit emniyet müdürümüz. Kendisi bunu gerçekleştirmek için bu doğrultuda gece gündüz demeden çalıştı. Bizler burada olmasak da o vakit diğer yerde misyon yapsak da bunun bu türlü olduğunu biliyoruz. Gece gündüz uğraş sarf etti bunu gerçekleştirmek için. Gayret etti ve bu uğurda da Cenab-ı Allah ona şehadeti nasip etti silah arkadaşlarıyla birlikte. Rahmet diliyorum. Başta Şehit Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan ve o gün şehit olan arkadaşlarımıza ve gerek polis, asker, jandarma, koruyucularımız ve tüm güvenlik görevlilerimizden, şehit olanları rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize de şifalar diliyorum.”
“KÜRTLERİN KALBİNİ KAZANMIŞTI”
Toplumsal medyada da Gaffar Okkan için birçok paylaşımda bulundu. O paylaşımlardan biri dikkat çekti. Nazım Alpman, “Gaffar Okkan Diyarbakır'da bu türlü yaparak Kürtlerin kalbini kazanmıştı” diyerek Diyarbakır’ın futbol maçlarına giden Okkan’a gösterilen sevgi şovlarının görüntüsünü paylaştı.
“ŞEREF DUYUYORUM”
Okkan’ı şehit edildiği yerde ananlar ortasında 75 yaşındaki Azize Şimşek ve isimleri Ali Gaffar Okkan olan vatandaşlar da vardı. Azize Şimşek, Şehit Emniyet Müdürü Okkan’ın ismini iki oğluna bıraktığını belirterek kendisini hiç unutmadığını söyledi. Her gün anıtı başına gelip Yasin okuduğunu da söyleyen Şimşek, “Ben onu unutmuyorum. Kim unutursa unutsun biz unutmuyoruz. Hem çocuğum üzeredir, hem de arkadaşım gibidir” dedi.
Gaffar Okkan şehit edildikten sonra doğan ve ailesinin ismini verdiği Ali Gaffar Ayverdi (19) de, ismini gururla taşıdığını belirtti. Ayverdi, “Biz görmedik Allah rahmet eylesin ruhu şad olsun. Büyüklerimiz onu görmüşler, çok sevmişler. Bize anlattıklarına nazaran biz de çok seviyoruz. O rahmet ettikten çabucak sonra biz doğmuşuz. Onun da ismini bizim ismimize koydular. Çok memnunuz bunun için onur duyuyorum, şahsen çok gururluyum” diye konuştu.