Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Galacoş (Değişikliklerimle)

Galacoş (Değişikliklerimle)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Galacoş (Değişikliklerimle) Tarifi İçin Malzemeler

*3 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
*4 tane lavaş (A101’den, Nimet marka)
*1 tane soğan
*4 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
*Yarım et bulyon (Bir karenin yarısı)
*Birer yemek kaşığı salça, tereyağı, sıvı yağ
*Tuz

Üzeri için:

*Sarımsaklı yoğurt

Galacoş (Değişikliklerimle) Tarifi Yapılışı Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavuruyoruz Salçayı ve kıymayı ekleyip karıştırıyoruz En son haşlanmış mercimek ve tuz ekleyip karıştırıyoruz Soğumadan servise hazırlıyoruz Lavaşları 2 parmak eninde şeritlere kesiyoruz Şeritleri üst üste koyup yan yan kesiyoruz, baklava dilimi gibi Servis kabımıza lavaşın yarısını diziyoruz Lavaşlara yarım su bardağı sıcak suda erittiğimiz et bulyondan fırça ile sürüyoruz Üstüne merimekli harcımızdan ve sarımsaklı yoğurttan biraz serpiyoruz Kalan lavaşı dizip tekrar sulanmış bulyon sürüyoruz Kalan mercimekli karışımı yayıyoruz ve onun üstüne de sarımsaklı yoğurt ekliyoruz İstersek komple yoğurtla kaplayıp istersek alt malzeme görünecek kadar yoğurt döküyoruz Hemen servis ediyoruz Afiyet olsun
Kimine göre Gümüşhane’ye kimine göre Bayburt’a özgü bir lezzet olan bu tarifi*internetten ve yazarımız Ayşe Yalçın’nın tarifinden de yararlanıp bazı değişikliklerle paylaşmak istedim*Ben bu lezzete yalancı iskender diyorum; tadı iskenderi anımsatıyor bana

858,497Konular
982,013Mesajlar
29,997Kullanıcılar
dhskdjdSon üye
Üst Alt