Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Galen hakkında kısa bilgi

Galen hakkında kısa bilgi
0
133

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Galen hakkında kısa data

GALEN (GALENOS) (129200) : Helenistik dönemde yaşayan büyük tıp bilgini Bergama'da dünyaya gelen ve anatominin babası sayılan Galenos'un Olguların sınavından geçmeyen hiçbir önermeye güvenemem Beni izleyen, benim gibi gerçeğe yönelen cümbür cemaat birkaç olaya bakıp acele yargılara ulaşmaktan kaçınmalıdır Kişiyi uzun deneyimler aydınlatır amaşeklindeki sözlerinde reel bilimsel anlayışın bugün için de geçerli özünü bulmaktayız Tıp tarihinde anıtlaşmışAnatomik Araştırmalar adlı çalışması, modern çağlara değin hekimlik alanında başvurulan tek kaynak olmuştur Galenos, hekimlik yanında geometri, astronomi, müzik ve dil konularında uzun süren bir öğrenim dönemi geçirir Başarılı bir hekim olduğu için, Roma'ya gladyatörlere devlete ait doktor olarak çağrılır Tüm çalışmalarında gözlemlerine büyük ağırlık veren Galenos, millet üzerinde yapamadığı diseksiyon çalışmaları için maymunları kullanır Kalp üzerindeki incelemeleri kan dolaşımının dayandığı İlkeyi bulmasına yaklaştırmıştı onu Asap sistemine ilişkin çalışması da ileri bir düzeye ulaşmıştı Hastanın durumunu belirlemede nabız atışlarının önemini biliyordu Hatta kalıtım konusunda Mendel'i önceleyen fikirleri vardı Galenos, yüzyıllar boyu tıp dünyasının şaşmaz sayılan büyük otoritesiydi Bu otoriteyi ilk sarsma girişimi XVI yüzyılda Belçikalı bir hekim olan A Vesalius'tan gelmiştir Ama otoritenin yıkılışı on yedinci yüzyılda William Harvey'i bekler *

858,497Konular
982,018Mesajlar
30,000Kullanıcılar
İlyasaga04Son üye
Üst Alt