Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Galeta Unlu Poğaça

Galeta Unlu Poğaça
0
110

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Galeta Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

*45 su bardağı un
*3 paket kabartma tozu
*2 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı yağ
*1 silme çay kaşığı karbonat (şart değil)

İç malzemesi;

*Haşlanmış ezilmiş patates
*Peynir

Galeta Unlu Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Bütün malzemeyi karıştırıp yoğurun hamur elinize yapışmayacak kıvamda olsun
*Mandalina büyüklüğünde bezeler alıp, çay tabağı büyüklüğünde açın
*İçine malzemeden bir yemek kaşığı koyup ağzını büzerek kapatın (istediğiniz herhangi iç harç olabilir ben kuru peynirle yaptım maydanoz veya kıymalı içle de deneyebilirsiniz)
*Elde şeklini düzeltip son olarak galeta ununa batırıp tepsiye dizin
*180 °C fırında yarım saat pişirin
*Üzerindeki galeta unu pembeleşince çıkarın

Not: bezeleri küçük yaparsanız tatlı kurabiye gibi görünüyor yiyenler tuzlu bir şey olduğunu tatmadan anlayamıyor Sürpriz bir tarif da var yani ?

Similar threads

Galeta Unlu Mayasız Poğaça Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı sıvı yağ *2 su bardağı yoğurt *2 çay kaşığı silme tuz *2 paket kabartma tozu *4 45 su bardağı un İç harcı için; *Kaşar peyniri, zeytin, sucuk Yüzü için; *Galeta unu Galeta Unlu Mayasız Poğaça Tarifi Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Galeta Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı ılık su *1 buçuk su bardağı sıvı yağ *4 yemek kaşığı toz şeker *1 tatlı kaşığı tuz *40 gram yaş maya *Aldığı kadar un İç malzeme; *İsteğe göre beyaz peynir maydanoz, patates veya kıyma ben peynir kullandım Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Peynirli Poğaça (Galeta Unlu) Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı sıvı yağ *2 su bardağı yoğurt *5 su bardağı un *2 kabartma tozu *2 çay kaşığı tuz *1 kase lor peyniri *Bir avuç kıyılmış maydanoz *1 çay kaşığı pul biber *Yarım bardak galeta unu Peynirli Poğaça (Galeta Unlu)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Sabah kahvaltılarında veya çay saatlerinde severek tükettiğiniz poğaçanın farklı tariflerini denemek ister misiniz? Mutfağınızın ve tarif defterinizin en sevilenlerinden biri halini alacak bu poğaçalar uzun süre bayatlamadığı için de çok seveceksiniz. Peki galeta unlu yumuşacık poğaça nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Galeta Unlu Kıymalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı yoğurt *1 su bardağı sıvı yağı *1 tatlı kaşığı tuz *1 paket kabartma tozu *5 su bardağı un İçine : *200 gram kıyma *1 adet soğan *Biraz maydanoz *1 yemek kaşığı zeytinyağı *Tuz *Karabiber *Pulbiber Üzerine : *1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
858,498Konular
982,056Mesajlar
30,043Kullanıcılar
rolexnsnsbsbSon üye
Üst Alt