iltasyazilim
FD Üye
Galeta Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kasığı tuz
*Un (Hafif katı olacak)
*Zeytinyağı una en son yedirmek için
Üzerine
*Galeta unu
*İçine istediğiniz malzeme kullanabilirsiniz ben beyaz peynir kullandım boşta olur
Galeta Unlu Poğaça Tarifi Yapılışı Hayırlı aksamlar dilerim herkese Çok güzel bir poğaça tarifi ev sanki ekmek fırını gibi kokuyor tadı da görüntüsü de güzel kokusu da öyle Tarife tam anlamıyla uyarsanız güzel sonuçlar elde edebilirsiniz Şimdiden ellerinize sağlık
İlk olarak maya ,şeker, su, süt yoğurma kabına alınır ve karıştırılır 5 dk beklemenizde fayda var Daha sonra sıvı yağ tuz ve yavaş yavaş da un karıştırma kabına alınır İyice yoğurulduktan sonra yarım çay bardağına yakın zeytinyağıyla hamuru tekrar yoğurun (BU HAMURUN PÜF NOKTASI
Ben hamur kabını bir poşete geçirip sonra sofraya sardım ve peteklerin altına bıraktım 1 saat mayalandırdım
Mayalanan hamurdan isteğinize göre bezeler hazırlayıp içine peynir koyun ve kapatın Galeta ununa bulayıp tepsiye dizelim İsterseniz üzerine yumurta sarısı susam da kullanabilirsiniz Benim yağlı kağıdım bitmişti Oyüzden margarin kullandım tercih size kalmış
Önceden ısıtılmış 200? derecede 20 dk pişirelim Fazla kalmasın Çünkü hemen rengi değişiyor Hamurunda zeytinyağı olduğu için bazı fırınlarda bu süreç 10 dk olabilir Dikkatli olmanızda fayda var
Ellerinize sağlık Afiyetle kalın
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kasığı tuz
*Un (Hafif katı olacak)
*Zeytinyağı una en son yedirmek için
Üzerine
*Galeta unu
*İçine istediğiniz malzeme kullanabilirsiniz ben beyaz peynir kullandım boşta olur
Galeta Unlu Poğaça Tarifi Yapılışı Hayırlı aksamlar dilerim herkese Çok güzel bir poğaça tarifi ev sanki ekmek fırını gibi kokuyor tadı da görüntüsü de güzel kokusu da öyle Tarife tam anlamıyla uyarsanız güzel sonuçlar elde edebilirsiniz Şimdiden ellerinize sağlık
İlk olarak maya ,şeker, su, süt yoğurma kabına alınır ve karıştırılır 5 dk beklemenizde fayda var Daha sonra sıvı yağ tuz ve yavaş yavaş da un karıştırma kabına alınır İyice yoğurulduktan sonra yarım çay bardağına yakın zeytinyağıyla hamuru tekrar yoğurun (BU HAMURUN PÜF NOKTASI
Ben hamur kabını bir poşete geçirip sonra sofraya sardım ve peteklerin altına bıraktım 1 saat mayalandırdım
Mayalanan hamurdan isteğinize göre bezeler hazırlayıp içine peynir koyun ve kapatın Galeta ununa bulayıp tepsiye dizelim İsterseniz üzerine yumurta sarısı susam da kullanabilirsiniz Benim yağlı kağıdım bitmişti Oyüzden margarin kullandım tercih size kalmış
Önceden ısıtılmış 200? derecede 20 dk pişirelim Fazla kalmasın Çünkü hemen rengi değişiyor Hamurunda zeytinyağı olduğu için bazı fırınlarda bu süreç 10 dk olabilir Dikkatli olmanızda fayda var
Ellerinize sağlık Afiyetle kalın