iltasyazilim
FD Üye
Galeta Unlu Yufka Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*6 lı yufka
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta akı
*1 su bardağı süt
İçi için :
*Yarım paket beyaz peynir
*Biraz maydanoz
Üzeri için:
*1 adet maden suyu
*1 paket galeta unu
Galeta Unlu Yufka Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle süt ,yağ ve yumurtanın akını iyice bir kapta çarpıyoruz
Sonra peynirleri ufalayıp içine ince kıyılmış maydanozu ekliyoruz
Bir adet yufkayi 8 eşit parçaya bölüyoruz
Yufkaların içine öncelikle yapmış olduğumuz sıvı yağlı karışımdan iyice her yerine sürüyor ve peynirli karışımı içine ekliyoruz Bütün yufkaları bu şekilde yapıyoruz ve maden suyunu çukur bir kaba galeta unu da ayrı bir çukur kaba alıyoruz Yapmış olduğumuz yufkaları önce iyice maden suyuna batırıp sonra gazete ununa buluyoruz Fırın tepsisine yağlı kağıt açıp üzerine yufkalı böreklerimizi diziyoruz 15 dk fırın tepsisin de beklettiğimiz yufkaları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına pişmesi için koyuyoruz Çok lezzetli bir börek oluyor Yufkaları maden suyuna bağırmamız börekleri daha çıtır yapıyor ve daha çok kararmasını sağlıyor
*6 lı yufka
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta akı
*1 su bardağı süt
İçi için :
*Yarım paket beyaz peynir
*Biraz maydanoz
Üzeri için:
*1 adet maden suyu
*1 paket galeta unu
Galeta Unlu Yufka Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle süt ,yağ ve yumurtanın akını iyice bir kapta çarpıyoruz
Sonra peynirleri ufalayıp içine ince kıyılmış maydanozu ekliyoruz
Bir adet yufkayi 8 eşit parçaya bölüyoruz
Yufkaların içine öncelikle yapmış olduğumuz sıvı yağlı karışımdan iyice her yerine sürüyor ve peynirli karışımı içine ekliyoruz Bütün yufkaları bu şekilde yapıyoruz ve maden suyunu çukur bir kaba galeta unu da ayrı bir çukur kaba alıyoruz Yapmış olduğumuz yufkaları önce iyice maden suyuna batırıp sonra gazete ununa buluyoruz Fırın tepsisine yağlı kağıt açıp üzerine yufkalı böreklerimizi diziyoruz 15 dk fırın tepsisin de beklettiğimiz yufkaları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına pişmesi için koyuyoruz Çok lezzetli bir börek oluyor Yufkaları maden suyuna bağırmamız börekleri daha çıtır yapıyor ve daha çok kararmasını sağlıyor