iltasyazilim
FD Üye
Galeta Unu Tarifi İçin Malzemeler
*Bayat somun ekmek(başka ekmek çeşitleri ile yapmıyorsunuz)
*Yağlı kağıt
*Tepsi
Galeta Unu Tarifi Yapılışı Evet bugün bayat ekmeğim vardı 3 günlük onu galeta unu yaptım işte tarifi
Yağlı kağıdın üzerine somun ekmekleri parçala kopart boyut olarak ceviz büyüklüğünde
Sonra fırında 180 derecede 5 veya 10 dk kurut pişirmiyoruz bu aşamada sadece kurutuyoruz ekmeği tekrar çıkart
Robotta toz olacak gibi parçala iri kalabilir
Tekrar kağıda ser bu sefer ara sıra kaşık ile karıştırarak düzeltip kızart üzeri kızarana kadar ve hemen kızarır o yüzden tepside kaşıkla karıştır
Fırından çıkar son hali aşağıda ki resimdeki gibi kızartılmış olması gerekiyor sonra robotta parçala kızarmış un halinde olacak Bu şekilde galeta unumuz hazır oldu en azından kendimiz yaptık ekmekleri çöplere atanlar lütfen atmayın markette galeta ununa boşuna para vermek yerine kendiniz yapın çöpe gitmesin ekmekleriniz
Not Ekmek 3 veya 4 günlük olsun onu kullanın daha fazla ise yani küflenmiş ise onu kullanmayın Sadece dükkan ve fırında satılan somun ekmekten yapıyoruz başka ekmek çeşitleri olmaz onlardan yapmıyorsunuz sadece somun ekmekten
Somun ekmeğin altı bazen yanık olur onu kullanmayın ama içini ve dış kabuğunu kullanın sadece altında yanık var ise değilse kullan yanık var ise kullanma atın lütfen
Püf noktası Fırında birinci sefer kuruttum robotta toz yaptım ikinci de ise karıştırarak kızartıp son kez robota toz haline getirdik hepsi bu soğuduktan sonra dolap poşete koyun ve buzlukta yani derin dondurucuda saklayın Dondurucuda ömrü 1 yıl Açıkta saklamayın lütfen
Aşağıda tabakta olan galeta ununu daha önce yapmıştım bir tabak çıkardım şimdi onunla Tavuk Şinitzel yapacağım Afiyet olsun
*Bayat somun ekmek(başka ekmek çeşitleri ile yapmıyorsunuz)
*Yağlı kağıt
*Tepsi
Galeta Unu Tarifi Yapılışı Evet bugün bayat ekmeğim vardı 3 günlük onu galeta unu yaptım işte tarifi
Yağlı kağıdın üzerine somun ekmekleri parçala kopart boyut olarak ceviz büyüklüğünde
Sonra fırında 180 derecede 5 veya 10 dk kurut pişirmiyoruz bu aşamada sadece kurutuyoruz ekmeği tekrar çıkart
Robotta toz olacak gibi parçala iri kalabilir
Tekrar kağıda ser bu sefer ara sıra kaşık ile karıştırarak düzeltip kızart üzeri kızarana kadar ve hemen kızarır o yüzden tepside kaşıkla karıştır
Fırından çıkar son hali aşağıda ki resimdeki gibi kızartılmış olması gerekiyor sonra robotta parçala kızarmış un halinde olacak Bu şekilde galeta unumuz hazır oldu en azından kendimiz yaptık ekmekleri çöplere atanlar lütfen atmayın markette galeta ununa boşuna para vermek yerine kendiniz yapın çöpe gitmesin ekmekleriniz
Not Ekmek 3 veya 4 günlük olsun onu kullanın daha fazla ise yani küflenmiş ise onu kullanmayın Sadece dükkan ve fırında satılan somun ekmekten yapıyoruz başka ekmek çeşitleri olmaz onlardan yapmıyorsunuz sadece somun ekmekten
Somun ekmeğin altı bazen yanık olur onu kullanmayın ama içini ve dış kabuğunu kullanın sadece altında yanık var ise değilse kullan yanık var ise kullanma atın lütfen
Püf noktası Fırında birinci sefer kuruttum robotta toz yaptım ikinci de ise karıştırarak kızartıp son kez robota toz haline getirdik hepsi bu soğuduktan sonra dolap poşete koyun ve buzlukta yani derin dondurucuda saklayın Dondurucuda ömrü 1 yıl Açıkta saklamayın lütfen
Aşağıda tabakta olan galeta ununu daha önce yapmıştım bir tabak çıkardım şimdi onunla Tavuk Şinitzel yapacağım Afiyet olsun