iltasyazilim
FD Üye
Garanti Tarifimdir Sizi Yanıltmaz İçli Köfte İçin Malzemeler
*4 su bardağı ince bulgur
*2 çay bardağı un
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı biber salçası
*2 çay kaşığı kimyon
*Tuz
*3 su bardağı kadar su
*3 4 tane haşlanmış patates
*Bu malzemeden yaklaşık 40 tane çıkıyor
Garanti Tarifimdir Sizi Yanıltmaz İçli Köfte Yapılışı Hazırlanışı
Bulgur üstünü geçecek kadar ılık suyla ıslatılır Daha sonra salça tuz baharatlar ve yumurta koyularak güzelce yoğurulur Arada az az su eklenerek bulgur iyice ezilir Ortalama 25 dk ile 40 dk arasında bulgurunuzun cinsine göre değişir Bulgur kıvama geldikten sonra başladığımız patatesleri rendeleyerek hamurumuzun içine koyalım 10 dk kadar yoğurmaya devam edelim En son unumuzu da ekleyip tekrar 5 dk kadar yoğuralım Elimize ceviz büyüklüğünde bir parça alalım ve işaret parmağımızla oymaya başlayalım Eğer hamurunu güzel yoğurduysanız hiçbir şekilde çatlama olmayacaktır Soğuyan içimizi mümkünse biraz donmuş olsun içli köftemizin içine koyalım üste 1 parmak boşluk kaldığında hafifçe çevirerek kapatalım Ellerimizi arada ıslatırsak işlem daha kolay olacak elinize yapışmayacak ve çatlamayacaktır Kızgın yağda çok çevirmeden pişirelim yaklaşık 56 dakikada pişer YouTube dan şekil verme videolarını izleyerek daha kolay fikir sahibi olabilirsiniz Suyu birden eklerseniz kıvamını tutturamazsınız ve hiçbir şekilde hamuru elde edemezsiniz çatlar İçli köfteye kesinlikle domates salçası girmez domates salçası sulandığı için hamurunuzu açarken patlar Hamurda domates salçası kullanacaksanız bu seferde su miktarını tutturamazsınız Lütfen suyu az az ekleyin•İlk defa içli köfte yapacaklar için kesinlikle en güzel hamur tarifi budur Şimdiden yapacaklara afiyet şifa olsun
*4 su bardağı ince bulgur
*2 çay bardağı un
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı biber salçası
*2 çay kaşığı kimyon
*Tuz
*3 su bardağı kadar su
*3 4 tane haşlanmış patates
*Bu malzemeden yaklaşık 40 tane çıkıyor
Garanti Tarifimdir Sizi Yanıltmaz İçli Köfte Yapılışı Hazırlanışı
Bulgur üstünü geçecek kadar ılık suyla ıslatılır Daha sonra salça tuz baharatlar ve yumurta koyularak güzelce yoğurulur Arada az az su eklenerek bulgur iyice ezilir Ortalama 25 dk ile 40 dk arasında bulgurunuzun cinsine göre değişir Bulgur kıvama geldikten sonra başladığımız patatesleri rendeleyerek hamurumuzun içine koyalım 10 dk kadar yoğurmaya devam edelim En son unumuzu da ekleyip tekrar 5 dk kadar yoğuralım Elimize ceviz büyüklüğünde bir parça alalım ve işaret parmağımızla oymaya başlayalım Eğer hamurunu güzel yoğurduysanız hiçbir şekilde çatlama olmayacaktır Soğuyan içimizi mümkünse biraz donmuş olsun içli köftemizin içine koyalım üste 1 parmak boşluk kaldığında hafifçe çevirerek kapatalım Ellerimizi arada ıslatırsak işlem daha kolay olacak elinize yapışmayacak ve çatlamayacaktır Kızgın yağda çok çevirmeden pişirelim yaklaşık 56 dakikada pişer YouTube dan şekil verme videolarını izleyerek daha kolay fikir sahibi olabilirsiniz Suyu birden eklerseniz kıvamını tutturamazsınız ve hiçbir şekilde hamuru elde edemezsiniz çatlar İçli köfteye kesinlikle domates salçası girmez domates salçası sulandığı için hamurunuzu açarken patlar Hamurda domates salçası kullanacaksanız bu seferde su miktarını tutturamazsınız Lütfen suyu az az ekleyin•İlk defa içli köfte yapacaklar için kesinlikle en güzel hamur tarifi budur Şimdiden yapacaklara afiyet şifa olsun