Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

GARDIROPTAKİ EN DEĞERLİ HİKÂYE 3: SERRA TÜRKER

GARDIROPTAKİ EN DEĞERLİ HİKÂYE 3: SERRA TÜRKER
0
52

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
e2ec8f8f-10c9-4877-bfb8-b4064a25937c-watch%2520pink%2520receipt%2520Copy%25204%20Copy%20(3).jpg

SERRA TÜRKER - MISELA MARKASI KURUCUSU VE KREATIF YÖNETİCİ
Seçtiği vakitsiz modül: Manolo Blahnik ayakkabı

“Manolo Blahnik ayakkabının vakitsiz stiletto modeline en uygun örnek olduğunu düşünüyorum. Formu çok yalın olmasına karşın klasikleşmiş bir model. Ayrıyeten kuşaktan nesile pahasını koruyarak geçebilecek bir modül zira üstünde yahut topuğunda vakit içerisinde demode kalacak bir ayrıntı yok. Bu model vakit testini mutlaka geçer.”

Bu ayakkabı sizin için ne söz ediyor?
Manolo Blahnik’in en klasik modellerinden olan iki renkli BB modelini seçtim. Bir ayakkabı düşkünü olarak uzun yıllar giyebileceğimi bulmak ve onları koleksiyonuma eklemek beni her vakit heyecanlandırmıştır. Bu modeli öncelikle MB’nin en şık ve ayrıyeten en vakitsiz ayakkabılarından biri olduğu için çok seviyorum. İki tonlu olması ayrıyeten hoş zira bunlara daha az rastlanıyor. Bu ayakkabıyı sanırım beş sene önce New York’tan almıştım ve hâlâ birinci günkü kadar beğeniyorum. Manolo Blahnik vazgeçilmezlerim ortasında.

Bu kesimin sizden sonra kimin eline geçmesini, ne formda pahalanmasını istek ederdiniz?
Bu ayakkabının onu benim kadar heyecanla kullanabilecek birinin eline geçmesini isterdim. Şayet bu kişi günün birinde kızım yahut torunum olursa ne âlâ…

En son ne vakit, nerede kullandınız?

Pandemiden evvel sıklıkla giydiğimi fark ettim, sanırım en son Londra’da bir akşam yemeğine giderken kullanmıştım.

Nasıl bir tarzla, hangi kesimlerle kombinliyorsunuz?
Manolo’nun bu iki tonlu BB modelini aslında en çok jean ile giymeyi seviyorum. Çok hoşuma giden tezatı yaratmasını seviyorum. Çok feminen bir ayakkabı olmasına karşın onu maskülen ayrıntılarla kombinlemekten keyif alıyorum.

Bugünkü çekimde bu ayakkabıyı hangi modüllerle birlikte kullandınız?
Ayakkabıyı benim için öbür bir vakitsiz kesim olan The Ruf deri trençkot ve annemden kaptığım vintage bir kolye ile tamamladım. Moda yatırımı olabilecek, vakitsiz ve klasik sayılabilecek bir modül sizce hangi özelliklere sahip olmalı? Benim için vakitsiz sayılabilecek bir kesimin dizaynının sade çizgileri olması gerekir. Yani trendler değişse de demo de durmayacak ve daima alıcısı bulunabilecek kesimlerden kelam ediyorum. İkinci değerli öge ise eserin kalitesi. Senelerce giyilse de deforme olmaması, ziyan görmemesi gerekir.

Gardırobunuzda bulunan en sevdiğiniz vakitsiz ve klasik modüller hangileri?
Deri ceket, Dries Van Noten gömlek elbisem, Sorbe blazer’larım, Chanel Slingback ayakkabılarım, Joseph paltolarım, Fey pantolonlarım.

Tarzınızı nasıl anlatırdınız?
Şeklimi “smart chic” olarak tanımlayabilirim. Rahat fakat daima şık olmaya itina gösteriyorum. Blazer ve pantolon kadro üzere maskülen görünümü ne kadar sevsem de, elbiseleri, uzun etekleri olan çiçekli, renkli kesimleri sıklıkla tercih ediyorum. Hem feminen, hem de maskülen ayrıntıları birleştirmek hoşuma gidiyor.

Vakitsiz giyinen ve size her daim ilham veren birkaç tarz ikonu isim söyleyebilir misiniz?
Lauren Hutton, Cate Blanchett, Gwyneth Paltrow ve Nicole Kidman.

İlkbahar/ Yaz 2021 döneminden moda yatırımı sayılabilecek birkaç kesim önerebilir misiniz?
Misela’dan Carolina at Belgravia’nın kanvas versiyonu. Ba harın gelişiyle birlikte çıkardığımız bu vakitsiz kesim en favori eserim. Farklı renklerini ve farklı boyutlarını edinip her gün bir yenisini takmak istiyorum. Loewe’nin deri ayrıntılı çizgili yün ceketini çok beğendim. Gabriela Hearst Tiger’s Eye yüzük de çok güzel.

Vakitsiz kesimlere sahip olmak neden pahalı?
Pandemiye kadar hayatımız tüketmek üzerine konseyiydi ve bu da ister istemez bizi daha sık ve tahminen de sonradan çok içimize sinmeyen alışverişlere yöneltiyordu. Pandemi sonrası nitekim sevdiğimiz ve daha uzun müddet kullanmak isteyeceğimiz kesimleri bulup dolabımıza eklediğimizi düşünüyorum. Bu da hem yalınlaşmak hem de hakikaten sevdiğimiz eserleri almak ismine bedelli bir dönüşüm.

YAZI: SELİN MİLOŞYAN
FOTOĞRAFLAR: YEŞİM ÖZÜGELDİ

ELLE Türkiye Nisan 2021 sayısından alınmıştır.

858,498Konular
982,052Mesajlar
30,039Kullanıcılar
postaldudeSon üye
Üst Alt