Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Garfield'in Öğünü: Lazanya Tarifi

Garfield'in Öğünü: Lazanya Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler

12 paket
lazanya
(yaprak hamur)500 gram
orta yağlı kıyma
3 yemek kaşığı
ayçiçek yağı
2 adet
kuru soğan
2 diş
sarımsak
2 adet
domates
1 yemek kaşığı
domates salçası
2 adet
sivri biber
1 adet
orta boy havuç
12 su bardağı
sıcak su
1 su bardağı
rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı
tuz
12 çay kaşığı
karabiber
Beşamel sos için:2 yemek kaşığı
tereyağı
4 yemek kaşığı
un
2 su bardağı
soğuk süt
14 çay kaşığı
karabiber
14 çay kaşığı
rendelenmiş muskat cevizi
Fırın kabını yağlamak için:1 yemek kaşığı
ayçiçek yağı

Püf Noktası
Hazır lazanya yaprakları, haşlanma işlemi gerektirmemektedir

Pişirme Önerisi
Lazanyanın kıymalı iç harcına arzuya göre; doğranmış kereviz sapı, maydanoz gibi aromatik bitkiler ve kuru baharatlar ilave edebilirsinizBeşamel sos yerine daha fazla rendelenmiş kaşar ya da değişik peynir çeşitleri kullanarak da lazanya hazırlayabilirsiniz

Nasıl Yapılır?
Lazanyanın kıymalı harcını hazırlamak için; kuru soğanları ve kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın
Uzunlamasına keserek çekirdeklerini çıkarttığınız sivri biberleri yarım ay şeklinde kesin Kabuğunu soyduğunuz havucu rendeleyin Sarımsakları incecik kıyın
Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın Doğranmış soğanları 3 4 dakika kadar kavurun Orta yağlı kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun
Ardından sırasıyla; kıyılmış sarımsak, rendelenmiş havuç ve sivri biberleri ekleyin Domates salçasını katın ve karıştırdıktan sonra 1 2 dakika daha kavurun
Doğranmış domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyin Son olarak ½ su bardağı sıcak suyu katın Kıymalı harcı 3 4 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın
Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin Unu, kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun
Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin Karabiber ve rendelenmiş muskat cevizini ekledikten sonra ocaktan alın
Fırın kabının tabanını ayçiçek yağı ile yağlayın Lazanya yapraklarını tek sıra halinde dizin Üzerlerine hazrladığınız beşamel sostan sürün
Sırasıyla; kıymalı harç ve bir parça rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin Lazanyanın en üst katı için beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ayırdıktan sonra bu işlemi sırasıyla tüm lazanya yaprakları için tekrarlayın
Kalan beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ile lazanyanın üzerini kaplayın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin
Fırından çıkan lazanyayı dilimledikten sonra ılık olarak servis edin Sevdiklerinizle paylaşın

 
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,552Kullanıcılar
pitbulls33Son üye
Üst Alt