iltasyazilim
FD Üye
Garnitirlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo havuç
*Yarım kilo nohut
*1 kilo bezelye
*1, 250 gr prinç
*150 gram tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yeteri kadar tuz
*1 tane kesme şeker
*12 damlada limon suyu
Garnitirlü Pilav Tarifi Yapılışı Pirinci en az yarım saat önce ılık suda çok azda tuz atarak ıslatın Bu arada da akşam ıslattığınız nohutunuzu haşlayın, küp küp doğranmış havuçları da ayrı bir tencerede haşlayın Aynı şekilde başka bi tencerede de bezelyeyi de haşlayın Haşlanan malzemeleri süzüp bir kenara alın Daha sonra güzelce yıkayın Pilav tencerenize tereyağını yarım bardak sıvı yağını koyup onlar eridikten sonrada pirinci ve tuzunu atıp pirincinizi şeffaf bir renk alıncaya kadar kavurun Bu arada da şekeri ve limon suyunu da eklemeyi unutmayın Daha sonrada yeteri kadar suyunu verin ben su ölçüsü kullanmıyorum Hep göz kararı yaparım pilav piştikten sonrada bir kenara alıp demlenmeye bırakın Bu arada başka bir tencereye de kalan sıvı yağını koyup havucu bezelyeyi ve nohutu da ekleyip bi kaçkez çevirip altını kapatın Demlenen pilavınıza karıştırıp servise hazır hale getirin Yapacaklara Afiyet olsun
*Yarım kilo havuç
*Yarım kilo nohut
*1 kilo bezelye
*1, 250 gr prinç
*150 gram tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yeteri kadar tuz
*1 tane kesme şeker
*12 damlada limon suyu
Garnitirlü Pilav Tarifi Yapılışı Pirinci en az yarım saat önce ılık suda çok azda tuz atarak ıslatın Bu arada da akşam ıslattığınız nohutunuzu haşlayın, küp küp doğranmış havuçları da ayrı bir tencerede haşlayın Aynı şekilde başka bi tencerede de bezelyeyi de haşlayın Haşlanan malzemeleri süzüp bir kenara alın Daha sonra güzelce yıkayın Pilav tencerenize tereyağını yarım bardak sıvı yağını koyup onlar eridikten sonrada pirinci ve tuzunu atıp pirincinizi şeffaf bir renk alıncaya kadar kavurun Bu arada da şekeri ve limon suyunu da eklemeyi unutmayın Daha sonrada yeteri kadar suyunu verin ben su ölçüsü kullanmıyorum Hep göz kararı yaparım pilav piştikten sonrada bir kenara alıp demlenmeye bırakın Bu arada başka bir tencereye de kalan sıvı yağını koyup havucu bezelyeyi ve nohutu da ekleyip bi kaçkez çevirip altını kapatın Demlenen pilavınıza karıştırıp servise hazır hale getirin Yapacaklara Afiyet olsun