iltasyazilim
FD Üye
Garnitürlü Barbunya Balığı
Malzemeler:
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk
Kaç Kişilik 4
Yöntem
1 Kilo barbunya balığı
2 Adet kabak
2 Adet havuç
3 Adet domates
2 Adet soğan
1 Su bardağı su
5 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Tutam kırmızı safran
1 Diş sarımsak
5 Çorba kaşığı mayonez
45 Dal maydanoz
34 Adet taze soğan sapı
Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı
Balıkları temizleyip yıkayın
Süzgece alıp suyunun süzülmesi için bekletin
Havuç ve kabakları ince ince dilimleyip, soğanları halka halka doğrayın
Domatesleri dilimleyin
Balıkları fırın kalıbına dizin
Hazırladığınız sebzeleri değişimli olarak balıkların üzerine yerleştirin
Soyulmuş sarımsak, kıyılmış maydanoz, kırmızı safran, kekik, tuz ve karabiber ilave edin
Zeytinyağı ve suyu ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Servis tabağına alıp mayonez eşliğinde üzerine kıyılmış taze soğan sapı serperek servis yapın
Malzemeler:
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk
Kaç Kişilik 4
Yöntem
1 Kilo barbunya balığı
2 Adet kabak
2 Adet havuç
3 Adet domates
2 Adet soğan
1 Su bardağı su
5 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Tutam kırmızı safran
1 Diş sarımsak
5 Çorba kaşığı mayonez
45 Dal maydanoz
34 Adet taze soğan sapı
Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı
Balıkları temizleyip yıkayın
Süzgece alıp suyunun süzülmesi için bekletin
Havuç ve kabakları ince ince dilimleyip, soğanları halka halka doğrayın
Domatesleri dilimleyin
Balıkları fırın kalıbına dizin
Hazırladığınız sebzeleri değişimli olarak balıkların üzerine yerleştirin
Soyulmuş sarımsak, kıyılmış maydanoz, kırmızı safran, kekik, tuz ve karabiber ilave edin
Zeytinyağı ve suyu ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Servis tabağına alıp mayonez eşliğinde üzerine kıyılmış taze soğan sapı serperek servis yapın