iltasyazilim
FD Üye
Garnitürlü Fırında Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler
*3 büyük patates
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 çay bardağı süt
*Tuz
*Yarım kavanoz garnitür
*İstenilen bir peynir (fırına girebilecek bir peynir türü)
Garnitürlü Fırında Patates Püresi Tarifi Yapılışı Patates Püresini Hazırlamak İçin:
Öncelikle patateslerimizi haşlayalım ama suyuna tuz atmayı unutmayalım
Patateslerimiz haşlanınca güzelce soyalım
Soyduğumuz patateslerimizi iyice ezelim içinde hiç pütürlük kalmasın
Ezdiğimiz patateslerimizi uygun bi tencereye alıp tuzunu yağını sütünü ekleme zamanı
Patateslerimizi tencereye alalım
Yağını ekleyip iyice karıştıralım
Yağımız eriyince sütümüzü de ekleyelim
Patateslerimiz sütle harmanlanınca tuzumuzu ekleyip altını kapatalım
Püremiz hazır
Püremizi uygun bi fırın kalıbına alalım
Kabın tabanını kaplayacak şekilde yayalım
Üzerine yıkanıp süzülen garnitürlerimizi düzgün şekilde yayalım
Üzerlerine peynir rendeleyelim
180° de 20 dk peynirlerimiz eriyene kadar pişirelim
NOT 1: Püre benim tarifleri arasında olduğu için tekrar yazmadım çünkü yine aynı şekilde yaptım
NOT 2: Ben kalıp olarak kare borcam kullandım
NOT 3:Ben peynir olarak köy peyniri kullandım
NOT 4:Benim kullandığım peynir tuzlu olduğu için tuz kullanmadım Peynirin tuzluluğuna göre sizde tuz eklemeye bilirsiniz
NOT 5: Eriyen bi peynir tercih etmenizi tavsiye ederim Benim peynirim etmediği için nasıl bıraktıysam öyle kaldı
~•~Afiyet Olsun~•~
*3 büyük patates
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 çay bardağı süt
*Tuz
*Yarım kavanoz garnitür
*İstenilen bir peynir (fırına girebilecek bir peynir türü)
Garnitürlü Fırında Patates Püresi Tarifi Yapılışı Patates Püresini Hazırlamak İçin:
Öncelikle patateslerimizi haşlayalım ama suyuna tuz atmayı unutmayalım
Patateslerimiz haşlanınca güzelce soyalım
Soyduğumuz patateslerimizi iyice ezelim içinde hiç pütürlük kalmasın
Ezdiğimiz patateslerimizi uygun bi tencereye alıp tuzunu yağını sütünü ekleme zamanı
Patateslerimizi tencereye alalım
Yağını ekleyip iyice karıştıralım
Yağımız eriyince sütümüzü de ekleyelim
Patateslerimiz sütle harmanlanınca tuzumuzu ekleyip altını kapatalım
Püremiz hazır
Püremizi uygun bi fırın kalıbına alalım
Kabın tabanını kaplayacak şekilde yayalım
Üzerine yıkanıp süzülen garnitürlerimizi düzgün şekilde yayalım
Üzerlerine peynir rendeleyelim
180° de 20 dk peynirlerimiz eriyene kadar pişirelim
NOT 1: Püre benim tarifleri arasında olduğu için tekrar yazmadım çünkü yine aynı şekilde yaptım
NOT 2: Ben kalıp olarak kare borcam kullandım
NOT 3:Ben peynir olarak köy peyniri kullandım
NOT 4:Benim kullandığım peynir tuzlu olduğu için tuz kullanmadım Peynirin tuzluluğuna göre sizde tuz eklemeye bilirsiniz
NOT 5: Eriyen bi peynir tercih etmenizi tavsiye ederim Benim peynirim etmediği için nasıl bıraktıysam öyle kaldı
~•~Afiyet Olsun~•~