Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Garnitürlü Pilav

Garnitürlü Pilav

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Garnitürlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler

*2 bardak baldo pirinç
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 kaşık zeytinyağ
*1 fincan bezelye (deep freeze den) daha önceden hazırlamıştım
*1 adet havuç
*12 (yarım) demet dere otu

Garnitürlü Pilav Tarifi Yapılışı
Pirinçler bol suda yıkanır ve tuz eklediğimiz sıcak suda bekletmeye alınır
Havuç küçük doğranır Bezelye sudan geçirilir Dereotu yıkanır ve incecik doğranır
Tencereye z yağ ile bir parça tereyağ alınır Erimeye başlayınca önce havuçlar ardından bezelyeler sotelenir İçine 2 bardak sıcak su eklenir ve kaynamaya bırakılır Pirinçler bolca yıkanır süzülür ve tencereye boşaltılır Tuz eklenir ve tahta kaşıkla hafifçe alt üst yapılır Kalan tereyağ eklenir Pişmeye yakın dereotu eklenir ve kapağı kapatılıp altı kısılarak 10 dk daha pişirilir Suyu kontrol edilir Bazı pirinçler çok su istediği için az gelirse 1 fincan kadar sıcak su eklenebilir ama esas ölçü 1 e 1 su ‘dur
Piştikten sonra pilav demlenmeye bırakılır
Çok şık çok lezzetli bir pilav
Herkese afiyet bal olsun
 
858,505Konular
982,807Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt