Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Garnitürlü Pilav

Garnitürlü Pilav

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Garnitürlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler

*1 kase pirinç
*34 çay bardağı kadar yağ
*Yarım çay bardağı kadar şehriye
*34 su bardağı kadar garnitür
*34 çay bardağı mısır konservesi (haşlanmış mısır)
*Tuz
*Karabiber
*Yarım paket tavuk suyu
*Tereyağ
*22 5 kase sıcak su

Garnitürlü Pilav Tarifi Yapılışı Pirinç yıkanıp, ılık suda ıslatılmış olarak 510 dk bekletilir Bu sırada ısınmış yağa şehriye katılarak pembeleşinceye kadar kavrulur Pembeleştikten sonra, suyu süzülmüş pirinç üzerine eklenerek biraz daha kavrulur Sonra 22 5 kase kadar sıcak su üzerine eklenir Bulyon, 1 tatlı kaşığının yarısı kadar tereyağ, tuz, bir tutam da karabiber eklenir Kısık ateşte pişmeye bırakılır Suyunu çekmesine az kala suda yıkanmış, suyu süzülmüş olan garnitür ve mısır eklenir Suyunu tam olarak çektikten sonra ocağın altı kapatılır Tavanın kapağıyla kendisi arasına bir havlu veya kağıt peçete serilerek dinlenmeye bırakılır Afiyet olsun)??
 
858,496Konular
982,159Mesajlar
30,101Kullanıcılar
omerdemir1Son üye
Üst Alt