iltasyazilim
FD Üye
Garnitürlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*1 kase pirinç
*34 çay bardağı kadar yağ
*Yarım çay bardağı kadar şehriye
*34 su bardağı kadar garnitür
*34 çay bardağı mısır konservesi (haşlanmış mısır)
*Tuz
*Karabiber
*Yarım paket tavuk suyu
*Tereyağ
*22 5 kase sıcak su
Garnitürlü Pilav Tarifi Yapılışı Pirinç yıkanıp, ılık suda ıslatılmış olarak 510 dk bekletilir Bu sırada ısınmış yağa şehriye katılarak pembeleşinceye kadar kavrulur Pembeleştikten sonra, suyu süzülmüş pirinç üzerine eklenerek biraz daha kavrulur Sonra 22 5 kase kadar sıcak su üzerine eklenir Bulyon, 1 tatlı kaşığının yarısı kadar tereyağ, tuz, bir tutam da karabiber eklenir Kısık ateşte pişmeye bırakılır Suyunu çekmesine az kala suda yıkanmış, suyu süzülmüş olan garnitür ve mısır eklenir Suyunu tam olarak çektikten sonra ocağın altı kapatılır Tavanın kapağıyla kendisi arasına bir havlu veya kağıt peçete serilerek dinlenmeye bırakılır Afiyet olsun)??
*1 kase pirinç
*34 çay bardağı kadar yağ
*Yarım çay bardağı kadar şehriye
*34 su bardağı kadar garnitür
*34 çay bardağı mısır konservesi (haşlanmış mısır)
*Tuz
*Karabiber
*Yarım paket tavuk suyu
*Tereyağ
*22 5 kase sıcak su
Garnitürlü Pilav Tarifi Yapılışı Pirinç yıkanıp, ılık suda ıslatılmış olarak 510 dk bekletilir Bu sırada ısınmış yağa şehriye katılarak pembeleşinceye kadar kavrulur Pembeleştikten sonra, suyu süzülmüş pirinç üzerine eklenerek biraz daha kavrulur Sonra 22 5 kase kadar sıcak su üzerine eklenir Bulyon, 1 tatlı kaşığının yarısı kadar tereyağ, tuz, bir tutam da karabiber eklenir Kısık ateşte pişmeye bırakılır Suyunu çekmesine az kala suda yıkanmış, suyu süzülmüş olan garnitür ve mısır eklenir Suyunu tam olarak çektikten sonra ocağın altı kapatılır Tavanın kapağıyla kendisi arasına bir havlu veya kağıt peçete serilerek dinlenmeye bırakılır Afiyet olsun)??