iltasyazilim
FD Üye
Garnitürlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*5 yemek kaşığı arpa şehriye
*1 bardak pirinç
*6 yemek kaşığı hazır garnitür
*2 yemek kaşığı tereyağ
*Tuz
*Karabiber
Garnitürlü Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinçi süzgece alalım ve yıkayalım Garnitüründe ayrı bir kapta suyunu süzüp konserve tadı gitmesi için sudan geçirelim Tenceremize yağı koyalım altını yakalım, arpa şehriyeleri tencereye ekleyip orta ateşte kavuralım hafif rengi değişince pirinçi ekleyip 12 dakikada öyle kavuralım Sonra pirinçi bir parmak geçecek kadar sıcak su ve garnitürü ekleyelim Tuz ile bir tutam karabiberi de döküp pilavımızı pişmeye bırakalım Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakalım Afiyet olsun
*5 yemek kaşığı arpa şehriye
*1 bardak pirinç
*6 yemek kaşığı hazır garnitür
*2 yemek kaşığı tereyağ
*Tuz
*Karabiber
Garnitürlü Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinçi süzgece alalım ve yıkayalım Garnitüründe ayrı bir kapta suyunu süzüp konserve tadı gitmesi için sudan geçirelim Tenceremize yağı koyalım altını yakalım, arpa şehriyeleri tencereye ekleyip orta ateşte kavuralım hafif rengi değişince pirinçi ekleyip 12 dakikada öyle kavuralım Sonra pirinçi bir parmak geçecek kadar sıcak su ve garnitürü ekleyelim Tuz ile bir tutam karabiberi de döküp pilavımızı pişmeye bırakalım Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakalım Afiyet olsun