Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Garnitürlü Pirinç Pilavı

Garnitürlü Pirinç Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı pirinç
*1 çay bardağı tel şehriye
*3, 5 su bardağı su
*2 adet tavuk bulyon
*2 yemek kaşığı margarin
*Sıvı yağ
*Tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 kavanoz garnitür

Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı 2 su bardağı pirinçi akşamdan güzelce yıkayıp nişastasından arındırıyoruz Bir kaba koyup üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su döküp akşamdan ıslatıyoruz
Ertesi gün ıslatılan pirinçi süzüyoruz Pilav tenceresine 2 yemek kaşığı margarinle sıvı yağ eritiyoruz Eriyen yağa 1 çay bardağı tel şehriye ekleyip şehriyeleri kavuruyoruz Kavrulan şehriyelerin üzerine suyu süzülen pirinçi ekleyip karıştırıyoruz 2 adet tavuk bulyonla hazırlanmış 3, 5 su bardağı kaynar suyu üzerine ekliyoruz Göz kararı tuzunu atıyoruz 1 tatlı kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırıyoruz Ocağın altını en kısığa getirip pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz Suyunu çeken pilava 1 kavanoz hazır garnitürü ekleyip karıştırıyoruz ve altını kapatıp üstüne havlu kağıt serip kapağını kapatıyoruz ve pilavı demlenmeye bırakıyoruz
Demlenen pilavımızı sıcakken kek kalıbına boşaltıp şekil veriyoruz ve ters çevirip servis tabağına koyuyoruz Afiyet olsun
Not: Bu tarifte Filiz Makarna çalışması vardır Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir
 
858,496Konular
982,386Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt