iltasyazilim
FD Üye
Garnitürlü Tavuklu Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı su
*1 tavuk bulyon
*1 yemek kaşığı margarin
*1 avuç şehriye
*Sıvı yağ
*13 kavanoz garnitür
*Haşlanmış tavuğun yarısı
Garnitürlü Tavuklu Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Şehriyeyi sıvı yağ da rengi değişene kadar kavuruyoruz Kavrulunca yıkadığımız pirinci alıp tavaya ekliyoruz 5 dk kadar kavuruyoruz Sonra margarini, ezdiğimiz tavuk bulyonu ve tuzu ekleyip yağ eriyene kadar kavuruyoruz Margarin eriyince suyu ekleyip 2 dk karıştırdıktan sonra kapağı kapatıyor ve suyu iyice çekene kadar kesinlikle açmıyoruz Zaten su kalmadıysa pişmiş demektir Pilav pişerken tavuğu istenen baharatlarla kavuruyorYıkadığımız garnitürü ekleyip altını kapatıyoruz Pilav pişince ikisini karıştırıp servis ediyoruz Afiyet olsun
*2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı su
*1 tavuk bulyon
*1 yemek kaşığı margarin
*1 avuç şehriye
*Sıvı yağ
*13 kavanoz garnitür
*Haşlanmış tavuğun yarısı
Garnitürlü Tavuklu Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Şehriyeyi sıvı yağ da rengi değişene kadar kavuruyoruz Kavrulunca yıkadığımız pirinci alıp tavaya ekliyoruz 5 dk kadar kavuruyoruz Sonra margarini, ezdiğimiz tavuk bulyonu ve tuzu ekleyip yağ eriyene kadar kavuruyoruz Margarin eriyince suyu ekleyip 2 dk karıştırdıktan sonra kapağı kapatıyor ve suyu iyice çekene kadar kesinlikle açmıyoruz Zaten su kalmadıysa pişmiş demektir Pilav pişerken tavuğu istenen baharatlarla kavuruyorYıkadığımız garnitürü ekleyip altını kapatıyoruz Pilav pişince ikisini karıştırıp servis ediyoruz Afiyet olsun