Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gastronominin çağdaş sanatla buluştuğu sergiler

Gastronominin çağdaş sanatla buluştuğu sergiler

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Terra Madre Anadolu İzmir kapsamında; gastronominin çağdaş sanatla münasebeti odağında tohumun, arının, meyvelerin geleceğine ve iklim krizinin onlar üzerindeki tesirine ağırlaşan “Kovan”, “Kurda Kuşa Aşa ve Göze” ile “Meyve Tabağı” stantları de yer alıyor. Fuar ziyaretçileri, Kültürpark Atlas Pavyon’da yer alan üç standa büyük ilgi gösteriyor.

İzmir, bu yıl 91. İzmir Enternasyonal Fuarı ile birlikte dünyanın en büyük gastronomi fuarı Terra Madre’ye de konut sahipliği yaparken Anadolu’nun rahmetini dünya ile buluşturuyor. Terra Madre Anadolu İzmir kapsamında çok sayıda söyleşi, aktiflik, workshop ve mutfak gösterilerinin yanı sıra gastronomi ve tabiat temalı stantlar de yer alıyor. Kültürpark Atlas Pavyon 2 ve 3 No’lu Galeri’de ziyarete açılan Nihat Özdal küratörlüğündeki “Kovan”, “Kurda Kuşa Aşa ve Göze” ile Buse Atay küratörlüğünde “Meyve Tabağı” stantları, 18 Eylül’e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Sergiler hakkında bilgi veren Nihat Özdal, “İklim krizi, seller, yükselen sıcaklıklar her geçen gün tesirini daha güçlü hissettiriyor. Asya’da sel baskınları nedeni ile uzunluk veremeyen pirinçler, Güney Amerika’da yüksek sıcaklıklar nedeni ile vakitsiz olgunlaşan kahveler, orta mevsimlerin giderek silikleşmesi nedeni ile kabuklu meyvelerde yaşanan küçülme. Geçtiğimiz yüzyılda insanların giderek daha az eser çeşidine bel bağlaması bu besin krizine de daha az dirençli olmamız sonucunu doğurdu. Aslında bizim müdahalemiz dışında tohumlar, arılar, meyve ağaçları hayatta kalma, kendini geliştirme ve ahenk sağlama mevzularında insanlardan çok daha yetenekli. Gastronominin çağdaş sanatla münasebeti odağında tohumun, arının, meyvelerin geleceğine ve iklim krizinin onlar üzerindeki tesirine de ağırlaşan üç stant ile Terra Madre ve Slowfood’un ‘iyi, pak, adil’ ideolojisine de selam durduk” dedi.

“Sergi açmıyorum gözünüzü açıyorum” diyerek tohumun tabiat ve insanlık için en değerli şey olduğunu anlatmayı amaçlayan tohum gözlemcisi ve bu alanın ülkemizdeki en değerli ismi Lalehan Uysal’ın Kurda, Kuşa, Aşa standı, belirlediği formları arılar ile birlikte tamamlayan heykeller üreten Beyza Durhan ve arılara politik bir açıdan bakan portreler yapan Nadide Acar Karaca stantları Nihat Özdal küratörlüğünde izleyici ile buluştu. Meyve Tabağı standında Neda İsmail Atar, Doğukan Çiğdem, Ecem Dilan Köse, Pınar Derin Gencer, Cansu Sönmez, Yasin Uysallar, Yağmur Yıldız, Hakan Sorar ve Eross Istvan yapıtları Buse Atay küratörlüğünde sergileniyor. Ziyaretçilerden büyük ilgi gören üç stant 2 - 18 Eylül tarihleri ortasında İzmir Kültürpark Atlas Pavyon stant salonlarında ziyaret edilebilir.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
 

Similar threads

91. İEF ve Terra Madre Anadolu için geri sayım İzmir, bu yıl 91. İzmir Enternasyonal Fuarı ile birlikte dünyanın en büyük gastronomi fuarı Terra Madre’ye de konut sahipliği yapacak. “Terra Madre Anadolu İzmir” Anadolu’nun rahmetini dünya ile buluşturacak. İzmir Büyükşehir Belediye Lideri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
385
Cumhuriyet’in miras kıymetlerinden biri olan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 2-11 Eylül tarihleri ortasında 91’inci sefer kapılarını açarken dünyanın en büyük gastronomi fuarı Terra Madre’ye de mesken sahipliği yapacak. “Terra Madre Anadolu İzmir2022”, Anadolu topraklarının rahmetini dünya ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
140
858,496Konular
981,881Mesajlar
29,920Kullanıcılar
Üst Alt