Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gavs-ı Sani Hz....Son Nefeste İmanla Ölme Hakkındaki Sözleri

Gavs-ı Sani Hz....Son Nefeste İmanla Ölme Hakkındaki Sözleri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Biz Ümmeti Muhammedin imanını kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz İnsana enlazım olan şey imandırEn mühhim olan husus imandırVe insanın en mühim meseleside sekeratta imanla gidebilmesidirİnsan imanla gittikten sonra ahirette işi kolaydırÇünkü Cenabı Hakkın yüz merhameti vardır

Dünyaya bir rahmetini,ahirete doksan dokuzunu saklamışBu dünyadaki rahmetini tüm kullarına varmiş mümin fasık kafir hatta onu inkar edenede ,ama doksan dokuz rahmetini mümin kullarına saklamıştırİnsan mümin olarak imanla göçerse orada işi kolaydırTakva İmanı korur ameli salihde onu kuvvetlendirirSekerat zordurÖlüm anı tülbent nasıl dikenler üzerinden alınmak istendiğinde nasıl onu gerer ona onu deforme eder aynen öylede ruh vücuttan çıkarken insan ızdırap eder acı çeker sıkıntı duyarBuda yetmiyormış gibi şeytan son nefeste ona insana musallat olurEn sevdiğinin kılığında gelirVefat etmiş olanlardan ,insan telkinde bulunurDerki bak seni nasıl sevdiğimi biliyorsun Ben senden önce gittim orada gördümOrda geçerli din yahudilik dinidirGel sen o dine geç perişan olma Onu kandırmaya çalışır İkna edemezse hristiyanlığı teklif ederEğer yinede kandıramazsa elinde bir bardak su sekerattaki o acı çeken insana onu gösterirO lisanı haliyle ondan bana su ver diye talep ettiğinde veririm ama başınla bana bir secde et diye onu imansız götürmeye çalışırNeuzibillah içte bu sıkıntı ve şeytanın musallat olduğu esnada insan kalbinde iman hakikatleri ile ilgili bir nebze şüpheye düşse ,tereddüte düşse ,inkara düşse bu hal üzere ölürse imansız giderBütün hayatı boşa gider

Bu tasavvuf,bu sadatı kiramın en büyük faydası son nefestedirSadatı kiram,onların ervahı Cenabı hakkın izniyle sekeratı mevtanın başına gelirO mekanı şeytan terkeder kaçar ve insan iman üzere ölür Cenabı Hakkın huzuruna varır

'' Kim o sadatın elini tutarsa ,sekiz şartı yaparsa ilahi noterde bunlara vekalet vermiş oluyorİlahi noterde o sadata vekaletname veriyorSon nefeste ölürken imanla ölme vekaletnamesi ,şeytana karşı yardım vekaletnamasi,kabirde sual melekleri gelince yardım vekaletnamesi,mahşerde şefaat vekaletnemesi,sırattan geçerken yardım vekaletnamesiO vekaletnameyle o zat gelir şeytan kaçar,melekler neden geldin dediğinde de Allah(cc)onun vekaleti var ,ben kabul ettim ona karışmayın derO şekilde gerek son nefeste,gerek kabirde,gerek mahşerde,gerek sıratta o vekaletnameyle gelirlerÜmmeti Muhammede yardım ederler

BUNLAR BİR SÜRÜDÜRBU SÜRÜNÜN SAHİBİ PEYGAMBERİMİZDİRBİZDE ACİZANE BU SÜRÜNÜN ÇOBANIYIZBİZDE HİÇBİRİNİN ZAYİ OLMAMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZYORULURSAK SIRTIMIZDA TAŞIRIZ,O HASTA OLURSA İLAÇ VERİRİZ İYİLEŞTİRİRZİLLA ÖLECEKSE MUNDAR GİTMESİN DİYE KESERİZÇOK ŞÜKÜR BU POSTA OTURDUĞUMUZDAN BERİ KURDA KAPTIRMADIKALLAH TEALA'NIN LUTFUYLA İMANSIZ GÖNDERMEDİK''(GAVSI SANİ KSA)

858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt