Gayb nedir rüyada öleceğinin söylenmesi rüyada birinin öleceğini söylemesi öleceğinin söylenmesi ne kavrama kazanç öleceğini anlayışlı olmak gayp nedir Gayb nedir ? Gayb hakkında merak edilenleri bu yazıda bulabilirsiniz arkadaşlarım Gayb,duyu organları ve aletler aracılığı ile algılanamayan şeylerdirBuna tarafından duyu organları ve aletlerle algılanabilen her şey malumdur yani bilinendirO halde gayb görülemeyen yok görülmeyendir “DE FAKAT: BEN SİZE ALLAH’IN HAZİNELERİ BENİM YANIMDADIR DİYEMEM , GAYBI DA BİLMEM SİZE “BEN MELEĞİM “ DE DEMİYORUM; BEN OYSA BANA BAHŞEDILEN VAHYE UYARIM DE ANCAK :ÂMÂ İNSANLA ,GÖREN İNSAN BİR OLUR MU ?ARTIK HİÇ DÜŞÜNMEZ MİSİNİZ? (ENAM50) “GAYBIN ANAHTARLARI O’NUN YANINDADIR; O’NDAN BAŞKA ONLARI KİMSE BİLEMEZ KARADA VE DENİZDE NE VARSA HEPSİNİ BİLİR BİR YAPRAK DÜŞMEZ VE ARZIN KARANLIKLARI İÇİNE BİR HABBE DE GİTMEZ KI O BİLMESİN NE BİR YAŞ , NE DE BİR KURU YOKTUR KI HER HAL KİTABI MUBİN’DE OLMASIN (ENAM 59) DE ANCAK:BEN, ALLAH’IN DİLEDİĞİNDEN BAŞKA , KENDİ KENDİME BİR MENFAAT SAĞLAMAYA VEYA BİR KÖTÜLÜK YAPMAYA MUKTEDİR DEĞİLİM EĞER BEN BÜTÜN GAYBI BİLSEYDİM, DAHA ÇOK HAYIR YAPARDIM VE KÖTÜLÜK DENİLEN ŞEY YANIMA UĞRAMAZDI (ARAF 188) “KESIN ANCAK KIYAMETİN KOPUŞ SAATİNİ SADECE ALLAH BİLİR YAĞMURU O YAĞDIRIR, RAHİMLERDE NE OLDUĞUNU O BİLİR VE HİÇ BİR LEZIZ YARIN NE KAZANACAĞINI BİLMEZ; BİR NEFIS NEREDE ÖLECEĞİNİ DE BİLMEZ! ŞÜPHESIZ KI ALLAH EN İYİ BILEN , HER ŞEYDEN HABERDAR OLANDIR (LOKMAN – 34) “ONUN ÖLÜMÜNE (HAZRETİ SÜLEYMAN) KARAR VERDİĞİMİZ SÜRE , DAYANDIĞI BASTONUNU YİYEN BİR AĞAÇ KURDUNDAN BAŞKA ÖLÜMÜNÜ CİNLERE HABER VEREN OLMADI BU SEBEPLE YERE YIĞILDIĞI ZAMAN ÖLDÜĞÜ ANLAŞILDI ANCAK, CİNLER EĞER GAYBI BİLSELERDİ, ÇALIŞMANIN VERDİĞİ AŞAĞILAYICI SIKINTIYI ÇEKMEZLERDİ (SEBE – 14) “GAYB İLMİNİ BİLİYORMU DA, GÖRÜYOR ONLARI ? (NECM 33 ) “YAHUT GAYB YANLARINDA DA, ONLAR MI YAZIYORLAR ? (KALEMNUN 47 ) “ O TÜM GAYBI BİLİR , FAKAT SIRLARINI DA KİMSEYE AÇIKLAMAZ KENDİ SEÇTİĞİ PEYGAMBERLER MÜSTESNA ! BUNUN İÇİN ONUN ÖNÜNDEN VE ARKASINDAN GÖZETLEYİCİ MELEKLER DİZER (CİN 2627) “GAYBIN ANAHTARI BEŞTİR BUNLARI AMA ALLAH BİLİR YARIN NE OLACAĞINI HİÇBİR KİMSE BİLEMEZ, RAHİMLERDE NE OLDUĞUNU HİÇBİR KİMSE BİLEMEZ, YARIN NE KAZANACAĞINI HİÇBİR KİMSE BİLEMEZ, HANGİ TOPRAKTA ÖLECEĞİNİ HİÇBİR KİMSE BİLEMEZ, YAĞMURUN NE VAKIT GELECEĞİNİ HİÇBİR KİMSE BİLEMEZ (HADİSSAHİHİ BUHARİ ) İki türlü gayb vardır 1Her ne şekilde olursa olsun algılayıp bilemediğimiz şeyler (Mutlak Gayb) 2Gayb iken,bir takım aletler yardımıyla algılayıp veri sahibi olduğumuz şeyler (Nısbi gayb) Mutlak gaybı Allah’tan diğer kimse bilemezBir insanın nerede ve ne zaman öleceği,bir çocuğun ileride geçimini nasıl sağlayacağı, nerede ve ne vakit başımıza bir musibet geleceği ,ileriki zamanlarda zengin mi yoksul mi olacağımız, anında cinsel birleşmeden sonra doğacak çocuğun cinsiyeti, çocuğun büyüyünce kiminle evleneceği ve kaç çocuğu olacağı, uzayın boyutları, meleklerin ve cinlerin tamamen sayısı, kıyametin kopması vb sayısız olacak olaylar mutlak gaybtır Yani insanların kaza ve kaderidir Onun için Allah’tan başka biri bilemez Oysa Allah’u Teala ayette belirttiği gibi kendi seçtiği peygamberler bundan ayrıdır Birde evliyanın bir kısmına bazı gayb bilgilerini Allah’u Teala bildirir Peygamberler bile gaybın tamamını bilemez Kur’lahza’ı Kerim’in bazı ayetlerinde cin ve şeytanların kulak hırsızlığından bahsedilir Peygamberimiz Hz Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem)in nübüvvetinden önce bu varlıklar görevli melekleri dinleyerek gelecek ile ilgili haberleri öğreniyorlardı Bu haberleri ,bilgileri ilişkide bulundukları kimselere bildiriyorlardı O kişide falan zamanda şu olacak diye açıklardı Anılan vakit gelince de söylediği olaylar gerçekleşirdi Gelecekten haber veren bu kişilere Kahin denir Ancak, Rasulullah efendimize Allah’u Teala kadar peygamberlik verildikten sonradan, gök katları cinlere ve şeytanlara kapatıldı, kulak hırsızlığı yerine getirmek isteyenlerin üstüne de şihap (brülör ışın) gönderildi Bu suretle de cinler ve şeytanlar melekleri dinleyemediler ve kahinlik ortadan kalktı Eski ünlü kahinlerin gelecekten bazı haberleri verip dürüst çıkmasının sırrı buradadır Kahinler o zamanın cincileriydi İyi bir kahin olabilmek içinde bedeninde kaslı cin ve şeytanların olması ve irtibatta bulunduklarınında adaleli olması lazımdır Yahut banal bir cin bu işi göremez Günümüzde de eski kahinlerin işlerini medyumlar(cinciler) yapmaktadırHer ne kadar ilişkide oldukları cin ve şeytanlar meleklerden haber çalamasalar da uydurdukları yalan sözleri medyuma söyler,medyum da halka açıklar ,tesadüfen tutarsa bildim diye övünür,tutmazsa bir bahane uydururZamanımızda gelecekle ilgili haberleri hiçbir cin ve iblis veremezGök katları onlara kapalıdırO halde falan zamanda şu olacak bu olacak demeleri bir tahminden öteye gitmezAma tehlikeli bir tahmindirÇünkü açıklanan kötü bir olaysa insanların psikolojisi bozulurKötü şeyi bekler dururBu cinciler gelecek yılları bilselerdi,üç beş gün sonrayı daha sıcacık bilirlerdiHer hafta çekilen sayısal lotoyo,her gün koşan at yarışlarını ve ulusal piyangoda çıkacak numarayı bilirlerdiNısbi Gayb ,bazı kimselerin bildiği,bazılarının da bilmediği olaydırBir takım olayların haberlerini,bir takım cin ve şeytanlar ,mutlak gaybten çıktıktan sonradan öğrenirlerÇünkü yapıları itibarı ile uzaklardaki olayları bile bilebilirlerUnutulmamalıdır ancak cinler her şeyi bilemezOnlarda halk müziği gibi gördüğünü,duyduğunu bilirVe de fazla yalan söylerler Nısbi gaybı yaşadığım bir örnekle açıklayacağım: Bir arkadaşımın,bir devlet dairesinde çalışan genç kız olan yeğeninde bazı rahatsızlıklar olduğunu bildirdi ve bakmamı rica ettiKızla konuştum üzerinde beş altı tane cin çarpması belirtisi olduğunu tespit ettimKonuşmalarımız esnasında hocam,ben geleceği de biliyorum dediHiç şaşırmadımBir olayı anlatmasını istedimMüdürünün iki ay sonradan başka bir ile tayininin çıkacağını müdürüne söylüyorGerçektende iki ay içinde müdürün tayini anılan ile çıkıyorBu durumda dairedekiler hayretler içinde kalıyorKız bir anda baş tacı oluyorHerkes sıkıntısını ve gelecekleriyle ilgili sorular soruyorlarFakat, kız bedenindeki cinlerin farkında,ama bunu kimseye söylemiyorOlayı hemen çözdüğüm için hemencecik Bu kıza bilgileri hanginiz verdi? diye sordumBir erkek cin “ben diye cevap verdi Adını,yaşını,dinini ve kaç kişi olduklarını sordum ve cevap aldımKızın bedeninde üç kişi olup gayri MüslimlerdiBedenden çıkmak istemediler,bende onları iki saatlik okuma neticesinde yaktım(öldürdüm),kız derin bir nefes alıp rahatladığını demeç ettiBir kaç gün sonra kızı yeniden denetleme ettim,somut ,ruhsal olarak olduğunu,bundan böyle geceleri sıcacık uyuduğunu ve içinden konuşmaların gelmediğini,eskisi gibi bazı şeyleri bilemediğini söyledi Anlattığım bu reel olayın yorumunu yapalım ve medyumların, cincilerin nısbi gaybten nasıl haber verdiklerini görelimCinler,akıl ve şuur sahibi varlıklardırİnsanlar onları göremez, işitemez fakat onlar insanları görür ve işitirlerBu bakımdan cinlerin insanlara kadar bazı olayları bilme şansı fazla daha fazladırBir insanın bedenindeki cin , eğer yetenekliyse uzaktaki olayı bile görebilirİçinde olduğu kişiye gördüğünü duyduğunu anlatabilirİşte cinciler sizin hakkınızdaki bilgileri böyle bilmektedirSiz konuşurken onlar sizi dinlerler,sizin haberiniz bile olmazYukarıda anlattığım olayda müdürün tayininin çıkacağını ,atamayı yapacak kişileri dinlemiş,öğrenmiş ve kıza haber vermiştirKızda müdürüne söylemiştirBu nısbi gayptırYani mutlak gaypten çıkmıştırBazı kimseler biliyor bazıları ise bilmiyorMutlak gaybı ise Allah’tan başka kimse bilemez Irk aralarında yanlış bir inanış vardırCinler,geçmişi,bu hatıra ve geleceği bilirler diyeCinlerde millet gibi,gördüğünü duyduğunu bilir,her şeyi bilemezBu “sünnetullaha yani Allah’ın adetlerine uygun olmaz Eğer her şeyi bilselerdi ,faili bilinmeyen hiçbir olay kalmazdıKayıp bu dek insan varMalı çalınmış mağdurlar var,kısaca ,geçmişte olup hala kimin yaptığı kesin olmayan binlerce durum varKişi gider cinciye öğrenirdiFakat hiç kimse sorununu bu yoldan çözememiştir Gayb ile ilgili bir misal daha verelim Bir işyerimiz olsa, XY ‘yi bir ay sonradan işten atacağımızı yazıp,masanın gözüne koysak, Temizlikçi XX bu kararı okusa ve XY ‘ye bildirse, XY’de bir ay sonradan işten çıkarılsa,XX gaybi biliyor seslenmek midir? Ama XX olayı bilmiştir Bu da gerçekten gerçekleşmiştir Fakat mutlak gaybı ukala sayılmazNısbi gaybi bilmiştir İşte cincilerin bildiği gayb budur O halde,mutlak gayb ile ilgili olaylar,kaza ve kader kaynağından yola çıkıp,insanlık alemine indikten daha sonra ,bazı cin ve şeytanlara malum olabilirYani nısbi gaybi kısmen bilebilirlerFakat,birinin başına bir şey gelecekse, onu öğrense bile, Allah’u Teala takdir etmediği sürece, engellemesi, değiştirmesi, korunması olası değildir Ama biz her türlü tehlikelere karşı tedbirimizi alacağızKaderde ne varsa o olacaktır diye oturmak,çalışmamak,dinimizde haram kılınmıştırBir insan falan gün ,falan saatte başına kötü bir olayın geleceğini bilseydi,onun duyguları nasıl olurdu? Toplumun bir kısmı mutlak gaybı bilseydi,o toplumda huzur,düzen kalır mıydı? Muhakkak kalmazdı Onun için Ulu Allah mutlak gaybı sadece kendisine saklamıştır Bugün medyumların meşhur kişiler veya öteki şahıslar için söyledikleri nısbi gaybtırYani kişinin hakkındaki konuşmaları cinler duyar(ilgili şahsın haberi yoktur) cinciye söyler, o da şu zamanda şu olacak der ve durum gerçekleşirse kayda değer adam! olur Cin yalan söyleyip bilememişse bir mazeret uydurur Ülkeler ve dünya olayları için bir şey anlatmak mutlak gaybtır Allah’tan diğer kimse bilemezEğer söylenmişse,bu bir tahmindir(cümbür cemaat yapabilir) ya da cinlerin yalanlarıdır En iyisini, en doğrusunu Ulu Allah’u Teala bilir