Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gayrısına Aşk Demeye Utanıyor İnsan

Gayrısına Aşk Demeye Utanıyor İnsan
0
107

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
imagesgayrisinaaskdemeyeutaniyorinsan5ad2ca8166f4f

gayrısına aşk demeye utanıyor insan!!!

Medine'nin kadınları hem guleryuzlu, hem de guzeldirler Ancak Hifa Hatun başka guzeldir ve bambaşka gulumser Oylesine sıcakkanlı ve oylesine samimidir ki kadınlar onu canları gibi severler Oğlu, abisi, erkek kardeşi olanlar akraba olmaya kalkar, hatta bazıları beylerine ister Onu ciddi ciddi sıkıştırır, araya hatırlıları koyup, izac teklif ederler

Hifa Hatun'un methi hızla yayılır ve coook uzaklara gider Bırakın
hekimleri, tuccarları, vezirler, sultanlar sıraya girer Ancak o Necaşi gibi bir İmparatoru bile reddeder sadece ve sadece Allah'ın rızasını diler

Ama taliplerin ardı arkası kesilmez Kimi ayaklarına halılar serer Kimi cevahirler doker Yuz kızıl tuylu deveyi getirip kapısına bağlayanları mı sorarsınız, yoksa saray anahtarlarını onune atanları mı?

Hifa Hatun butun bunlara donup bakmaz bile, Efendimizin huzuruna cıkıp Ey Allah'ın ResUluder, bana cennete goturecek bir şeyler oğretseneDoğrusu o, Peygamber Efendimiz'in (sallallahu aleyhi ve sellem) 'gunduzleri oruc tut' ya da 'geceleri namaz kıl' gibi bir tavsiyede bulunacağını sanır ama Serveri Kainat Once evlenmen lazımbuyururlar zira bununla dininin yarısını emniyete alırsın!Hifa, buyuk bir teslimiyetle boynunu buker ve siz kimi munasip gorurseniz ben ona razıyımder

Malum, o sıradan bir hanım değildir ve onu nikahına alacak erkeğin de ozelolması gerekir Lakin ResUlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) ne kimseye umid verir, ne de kimsenin umidini kırar Her zamanki gibi basit ve pratik bir care bulur yarın sabah mescide ilk gelenle evlenbuyururlar Bu teklifi herkesin hoşuna gider, talipler erken kalkmak icin tedbirler duşunur, kendilerince hazırlık yaparlar

Bu haberi elbette Hazreti Suheyb de duyar ama dikkate almaz Zira o fakir ve kimsesiz biridir Evi yurdu yoktur ve karnını zor doyurur Kah ağac altlarına uzanır, kah mescid golgelerine kıvrılır Uzun boyuna rağmen o kadar zayıftır ki, ruzgar sert esse ayaklarını yerden kaldırır

Ama bakın şu işe ki o gece Allahu teala butun sahabelere derin bir uyku verir, Hifa Hatun'un talipleri gozlerine coken ağırlığa yenilirler Resulullah Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) her zamanki gibi imsak sokerken mescide gelir ve buyuk bir merakla talihli sahabeyi bekler

Nitekim mescidin eşiğinde bir golge uzar ve Suheyb iceri girer
Resulullah Efendimiz namazdan sonra Hifa Hatunu cağırtıp neticeyi bildirir Hazreti Hifa buyuk bir teslimiyetle kabul eder

Efendimiz guzel bir hutbe okur ve nikah akidlerini yaparlar Sonra şanslı sahabeye doner Ey Suheybbuyururlar, şimdi hanımına bir hediye al ve tut elinden evine goturSuheyb Radıyallahu anh ellerini caresizlikle iki yana acar İyi amadiye mırıldanır, benim ne bir dirhem gumuşum, ne de sığınacak evim var

Hifa Hatun kocasının boynunu bukturmez, ona icinde on bin dirhem gumuş olan suslu bir heybe gonderir ve filanca yerdeki koşkumu sana hediye ettimder Alemlerin Efendisi cok hislenir onlara hayır dualar ederler

Suheyb, o gun Medine sokaklarında dolanır durur, akşama doğru utana sıkıla konağa sokulur Kendisi icin hazırlanan muhteşem sofradan ya bir, ya iki hurma alır ve Ya Hifader, biliyorum sen benim icin bulunmaz bir nimetsin, ben ise senin icin sadece mihnetim Ben şukretsem gerek, sen sabretsen gerek İster misin şu geceyi taat ve ibadetle gecirelim zira Efendimiz (Sallallahu aleyhi ve sellem) Cennette yuksek bir cardak vardır Orada yalnız şukredenlerle sabredenler otururlarbuyurdular

Ve oyle de yaparlar Seccadelerini gozyaşları ile ıslatır, kalplerini zikr ile aydınlatırlar Cebrail Aleyhisselam olup biteni Resulullah Efendimize anlatır ve onları Allahu tealanın cenneti ve cemaliyle mujdeler

Ertesi sabah, namazdan sonra Efendimiz Suheyb'i yanlarına oturtur Ey Suheybbuyururlar geceki halini sen mi anlatırsın ben mi anlatayım?Suheyb gozlerini kucağına indirir, zor duyulan bir sesle Allahın Resulu en iyisini bilircevabını verir Efendimiz onlara ne mutlu sizegibilerinden bakar, İkiniz de cennetliksinizbuyururlar, ve Allahu tealayı goreceksiniz!Suheyb derhal secdeye kapanır ve Ya Rabbi!diye yalvarır, o ki beni mağfiret ettin, gunahlara bulaşmadan canımı al!

Allahu teala bu yanık duayı kabul eder, Suheyb, secdede kalakalır Mescidde bulunanlar ağlamaklı olurlar Resulullah Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) Size daha şaşılacak bir şey soyliyeyim mi? Şu anda Hifa Hatun da ruhunu Hakka teslim ettibuyururlar

Namazlarını, yuzu suyu hurmetine yaratıldığımız o yuce Server kıldırır İkisini yanyana toprağa bırakırlar Baş uclarına kucuk bir tahta cakar
Birine Şukredenlerden Suheybyazarlar, oburune Sabredenlerden Hifa!
gayrısına aşk demeye utanıyor insan

alıntı