Gaz icin bitkisel cozum recetelerine gecmeden once aşırı miktarda gaz oluşumunu engellemek icin yapmanız gerekenlere bir goz atalım Oncelikle buğday urunlerini azaltmalısınız Buğday icinde bulunan lifler kolesterolun duşurulmesi icin faydalı olsa da aynı zamanda gaz oluşumuna da neden olmaktadır Buğday tukettikten sonra gaz sorunu yaşıyorsanız bu durum buğdaya karşı duyarlı olduğunuza veya alerjik bir duruma işaret ediyor olabilir Buğday ekmek ve makarna gibi urunlerin yanı sıra bircok işlenmiş gıdada, soya sosunda hatta dondurma da bile kullanılmaktadır
Sut ve sut urunlerinin gaza neden olduğu bilinmektedir Bu gibi urunleri sınırlandırmanız gaz oluşumunu azaltacaktır Sut ve sut urunleri alımından sonra gaz oluşumu aşırı miktarda oluyorsa laktoza karşı duyarlığınız olabilir Hidrolize olduğu zaman iki monosakkarid molekulune ayrılan şeker olan laktoz iceren bu urunlere hassasiyetiniz varsa vucudunuz ince bağırsakta laktozu sindirmek icin ihtiyac duyulan laktaz enzimini salgılamıyor demektir
Sut urunleri yerine prebiyotik urunler tuketerek vucudunuz icin gerekli mineralleri bu yolla alabilirsiniz Pirebiyoik urunler aynı zamanda sindirim sisteminin duzenli olarak calışmasına yardımcı olmaktadır
Yemeklerden once ve sonra yiyeceğiniz rezene gaz oluşumunu azaltmakta ve oluşan gazın vucuttan atılmasında etkili bir bitki olarak kullanılmaktadır Rezeneyi bir miktar suda kaynatıp demlenmesini bekledikten sonra da cay gibi icebilirsiniz
Nane cayı da aynı rezenede olduğu gibi mide şişkinliğini almada ve gaz cıkarmanızı sağlamada etkili bir bitkisel urundur
Bitkisel yontemler fayda sağlamıyorsa doktorunuza danışarak gazın oluşmasına neden olan bakterilerin azaltılması icin kullanılan antibiyotiklerden kullanabilirsiniz
Sut ve sut urunlerinin gaza neden olduğu bilinmektedir Bu gibi urunleri sınırlandırmanız gaz oluşumunu azaltacaktır Sut ve sut urunleri alımından sonra gaz oluşumu aşırı miktarda oluyorsa laktoza karşı duyarlığınız olabilir Hidrolize olduğu zaman iki monosakkarid molekulune ayrılan şeker olan laktoz iceren bu urunlere hassasiyetiniz varsa vucudunuz ince bağırsakta laktozu sindirmek icin ihtiyac duyulan laktaz enzimini salgılamıyor demektir
Sut urunleri yerine prebiyotik urunler tuketerek vucudunuz icin gerekli mineralleri bu yolla alabilirsiniz Pirebiyoik urunler aynı zamanda sindirim sisteminin duzenli olarak calışmasına yardımcı olmaktadır
Yemeklerden once ve sonra yiyeceğiniz rezene gaz oluşumunu azaltmakta ve oluşan gazın vucuttan atılmasında etkili bir bitki olarak kullanılmaktadır Rezeneyi bir miktar suda kaynatıp demlenmesini bekledikten sonra da cay gibi icebilirsiniz
Nane cayı da aynı rezenede olduğu gibi mide şişkinliğini almada ve gaz cıkarmanızı sağlamada etkili bir bitkisel urundur
Bitkisel yontemler fayda sağlamıyorsa doktorunuza danışarak gazın oluşmasına neden olan bakterilerin azaltılması icin kullanılan antibiyotiklerden kullanabilirsiniz