Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gazanfer Özcan gözyaşlarıyla uğurlandı

Gazanfer Özcan gözyaşlarıyla uğurlandı
0
47

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Gazanfer Özcan gözyaşlarıyla uğurlandı 1548629427 1548629427 gazanferozcangozyaslariylaugurlandi5c4e35b784918gazanferozcangozyaslariylaugurlandi5c4e35b784918 http:wwwhurriyetcomtrnp32019393201 İstanbul'da ölüm eden artist tiyatrocu Gazanfer Özcan, Marmara İlahiyat Fakültesi Camisi'nde kılınan cenaze namazının arkasından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi 1548629427 1548629427 gazanferozcangozyaslariylaugurlandi5c4e35b798d3fgazanferozcangozyaslariylaugurlandi5c4e35b798d3f http:dosyalarhurriyetcomtrhaberresimkaybettim Usta tiyatrocu için Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde düzenlenen törende ise, Özcan'ın gülen bir fotoğrafının ve Seni fazla sevdik büyük sanatçıyazısının bulunduğu dev bir döviz de sahneye asıldı TÜRK tiyatrosunun duayen ismi Gazanfer Özcan, dün son yolculuğuna uğurlandı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde Özcan'ın eşi Gönül Hale Özcan, kızı Fulya Ündüz, torunu Tarık Ündüz ve damadı Gazanfer Ündüz ile Gönül Işık Halkası'nün önceki eşinden oğlu Kılıç Işılay ve torunu Sinan Işılay taziyeleri kabul etti Buradaki törene Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Muammer Güler, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ulusal Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna da katıldı Tiyatro sanatçısı Gazanfer Özcan'ı son yolculuğunda, rol aldığı Avrupa Yakasıdizisi oyuncularından Hasibe Eren, Engin Günaydın, Soy Demirer, Gülse Birsel, Levent Üzümcü, Ayla Caneroğlu, Şenay Gürler, Şimşek Öcek, Binnur Kaya'nın da arasında bulunduğu çalışma arkadaşları, Rutkay Aziz, Bülent Kayabaş, Ferhan Şensoy, Fatih Erkoç, Kerem Alışılmış, Atilla Dorsay, Zerrin Özer, Zihni Göktay ve Adnan Şenses'in de aralarında bulunduğu sanatkâr dostları yalnız bırakmadı Özcan'ın cenazesi, burada öğle vakti kılınan cenaze namazının ardındaki alkışlar eşliğinde bir vakit eller üzerinde taşınarak cenaze arabasına konuldu Yoğun katılımın olduğu törenin ardındaki Özcan, Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi Sen kime neyi vermiyorsun Gazanfer Özcan için Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde düzenlenen törene Rutkay Aziz'in konuşması damgasını vurdu Aziz, Özcan'ın vergi borcu sebebiyle, özel tiyatrolar için sağlanan ödenekten yararlanamadığını belirterek şunları söyledi: Onunla birlikte onun zarifliğinde tiyatrosahneleri sanıyorum bir döneme perdesini kapattı Ama yeniden biliyorum fakat Kültür Bakanı bunu düşünecektir Böylesine nadir bir çiçek olan halk müziği ender yetişiyorlar her ne kadar Türkiye için bereketli topraklar deseler debu nadir çiçekleri koruma ve kollama altına almakla yükümlüyüz Bundan 2 yıl önce özel tiyatroları değerleme kurulu gülünç rakamları dağıtırken Gazanfer Özcan'ın Maliye'ye olan ödenti borcu nedeniyle 50 bin TL'yi vermemiştir Sen kime neyi vermiyorsun? Buradan o kıymetli kurula sesleniyorum, bilhassa sen sahip çıkacaksın Gazanfer Özcan Tiyatrosu'na sahip çıkacaksın Bitti o tiyatro yok, bu anlamda fazla acı çekiyorum BuGazanfer Özcan'ın değil, Türkiye'nin sorunudur Bütün rollerini güzeloynadı Bu rolü ne eyvah oysa başarısızdı Biz onu alkışlarla ölümsüzlüğe yolluyoruz, ışıklar içinde yatsınYeni öğrendim Cenazeye katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gazanfer Özcan tiyatrosunun vergi borcu nedeniyle sıkıntılar yaşadığı dile getirildi Bu konuda neler diyeceksinizsorusunu şöyle yanıtladı: Sanıyorum bir takım arkadaşların, yanlış arama konusunda özel bir gayreti var Bu tartışmalar 20052006 sezonuyla ilgili Hemen 'dayız 2008 sezonu için tiyatrocu arkadaşlarımızın talep ettiği tüm yardımları yaptık 2007'de seçim yılı olduğu için takviye yapılmamıştı 2005 yılında büyük bir ağız dalaşı lmuş, 2006'da yönetmelik düzeltilerek vergi meselesi destek kriteri omaktan çıkarılmış 2005 yılındaki bir tartışmanın 'da dile getirilmesi, devletin sanata verdiği desteği küçültmek, göz ardı etmek konusunda bir niyetin ifadesi olarak gözüküyor Devletin yanlışından kaynaklanan bir mağduriyet varsa, son zamanlarda sanatkâr dostlara gösterdiğimiz yakın duygularla bunu da gidermeye çalışırızGazan'ım gitti id Gazanfer Özcan'ın eşi Gönül Hale'nün mesajı herkesi gözyaşlarına boğdu Biraile dostlarının kızı kadar okunan mesajda Işık Halkası'nün eşine 'Gazan'ım'diye hitap etmesi dikkat çekti Gözyaşlarını tutamadı Annesi Fulya Ündüz'le törene katılan Gazanfer Özcan'ın torunu Tarık Ündüz, merasim her tarafında gözyaşlarını tutamadı Tarık Ündüz, Mükemmel bir eş, bir baba ama şahane bir dedeydi Yarım yok, sağ olun var olundediAvrupa Yakasıoyuncuları Ayla Caneroğlu ve Şenay Gürler ile Demet Akbağ,Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde düzenlenen törene katıldı