iltasyazilim
FD Üye
Gazete Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 çimdik tuz
*3 yemek kaşığı sirke
*1 paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un
İç harcı;
*300 gr ceviz
Şerbeti için;
*4 su bardağı su
*4 su bardağı şeker
*Yarım limon
Açmak için;
*Mısır nişastası
Gazete Baklavası Tarifi Yapılışı Hamur malzemelerini karıştırıp yoğuruyoruz Mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz Tek tek büyükçe açıyoruz, her açtığımız yufkayı gazete üzerine serip dinlenmeye bırakıyoruz Hepsini açmak bitince ilk açtığımız yufkadan başlıyoruz Öncelikle yufkanın oval kenarlarını bıçakla kesip düzlüyoruz Kestiğimiz parçaları içine seriyoruz Üzerine ince çekilmiş cevizimizi serpiştirip bir kenarını kıvırıyoruz ve gazetenin ucundan tutarak yufkayı sarıyoruz 3 parmak kalınlığında keserek tepsiye diziyoruz 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz Fırından çıkınca soğumuş şerbeti üzerine gezdiriyoruz Afiyet olsun
*
*2 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 çimdik tuz
*3 yemek kaşığı sirke
*1 paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un
İç harcı;
*300 gr ceviz
Şerbeti için;
*4 su bardağı su
*4 su bardağı şeker
*Yarım limon
Açmak için;
*Mısır nişastası
Gazete Baklavası Tarifi Yapılışı Hamur malzemelerini karıştırıp yoğuruyoruz Mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz Tek tek büyükçe açıyoruz, her açtığımız yufkayı gazete üzerine serip dinlenmeye bırakıyoruz Hepsini açmak bitince ilk açtığımız yufkadan başlıyoruz Öncelikle yufkanın oval kenarlarını bıçakla kesip düzlüyoruz Kestiğimiz parçaları içine seriyoruz Üzerine ince çekilmiş cevizimizi serpiştirip bir kenarını kıvırıyoruz ve gazetenin ucundan tutarak yufkayı sarıyoruz 3 parmak kalınlığında keserek tepsiye diziyoruz 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz Fırından çıkınca soğumuş şerbeti üzerine gezdiriyoruz Afiyet olsun
*