iltasyazilim
FD Üye
Gazete Baklavası Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı su
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı sirke
*1 çay kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*2 yumurta
*Bir çimdik tuz
*Aldığı kadar un
İç harcı için;
*300 gram dövülmüş ceviz içi
Şerbeti için;
*3 su bardağı toz şeker
*2,5 su bardağı su
*Birkaç damla limon suyu
Hamurları açmak için;
*Un
*Nişasta
Üzeri için;
*250 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
Gazete Baklavası Tarifi Yapılışı
1
*Ilık sütü, ılık suyu, yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı, şeker, tuzu, sirkeyi bir kaba koyup karıştırın
*Üzerine unu ve kabartma tozunu da ekleyip hamuru yoğurun (ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin)ve üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin, dinlenmiş hamur daha kolay açılacaktır
*Diğer tarafta şerbeti için, suyu kaynatın, kaynayan suya şekeri ve limon suyu ekleyip bir kaç dakika kaynatarak altını kapatın
*Dinlenen hamurları beze yapıp incecik açın Açtıktan sonra, oklavaya sarararak büzün
*Daha sonra gazete veya bir kağıdın üzerine açıp biraz kurutun Hamurun üzerine, cevizi serpin
*Daha sonra kağıdı kaldırarak rulo gibi sarın, kesip tepsiye yerleştirin
*Tereyağını eritip, sıvı yağla birlikte hamurların üzerinde gezdirerek 170 derecede 35 dakika fırına verip pişirin
*Piştikten sonra biraz soğutup soğuyan şerbeti de üzerine dökerek şerbetleyin
Afiyet olsun
*1 çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı su
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı sirke
*1 çay kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*2 yumurta
*Bir çimdik tuz
*Aldığı kadar un
İç harcı için;
*300 gram dövülmüş ceviz içi
Şerbeti için;
*3 su bardağı toz şeker
*2,5 su bardağı su
*Birkaç damla limon suyu
Hamurları açmak için;
*Un
*Nişasta
Üzeri için;
*250 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
Gazete Baklavası Tarifi Yapılışı
1
*Ilık sütü, ılık suyu, yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı, şeker, tuzu, sirkeyi bir kaba koyup karıştırın
*Üzerine unu ve kabartma tozunu da ekleyip hamuru yoğurun (ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin)ve üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin, dinlenmiş hamur daha kolay açılacaktır
*Diğer tarafta şerbeti için, suyu kaynatın, kaynayan suya şekeri ve limon suyu ekleyip bir kaç dakika kaynatarak altını kapatın
*Dinlenen hamurları beze yapıp incecik açın Açtıktan sonra, oklavaya sarararak büzün
*Daha sonra gazete veya bir kağıdın üzerine açıp biraz kurutun Hamurun üzerine, cevizi serpin
*Daha sonra kağıdı kaldırarak rulo gibi sarın, kesip tepsiye yerleştirin
*Tereyağını eritip, sıvı yağla birlikte hamurların üzerinde gezdirerek 170 derecede 35 dakika fırına verip pişirin
*Piştikten sonra biraz soğutup soğuyan şerbeti de üzerine dökerek şerbetleyin
Afiyet olsun