Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gazete Baklavası

Gazete Baklavası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Gazete Baklavası Tarifi İçin Malzemeler

*1 tane iri yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı yoğurt
*15 çay bardağı sıvı yağ
*2 paket kabartma tozu
*3 yemek kaşığı sirke
*Alabildiği kadar un

İçene koymak için;


*1 çorba kasesi ceviz içi

Üzeri ve araları için;


*200 gr tereyağı
*2 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;


*5 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon suyu

Hamuru açmak için;


*Nişasta

Gazete Baklavası Tarifi Yapılışı Yumurta, süt, yoğurt, sirke, sıvı yağ bir kabın içine karıştırılır
Unu azar azar ilave edin
Kabartma tozunu da ekleyin
Yumuşak ele yapışan bir hamur yapın
Elinizi sıvı yağa batırıp, hamuru toparlayın
Yaklaşık 1 saat dinlendirin
Şekeri ve suyu iyice karıştırıp, ocağa alın
Limon suyunu da sıkın
Kaynamaya başlayınca 1520 dakika daha kaynatıp, altını kapatın
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp, nişasta yardımıyla ince açın
Oklavaya dolayın, tekrar çıkartın ??resimde görüldüğü gibi ??
Bir gazete kağıdının üzerine alıp, doladığınız hamuru elinizle açın
2 kat üst üste koyun
Üzerine bol ceviz dökün
Gazetenin her iki tarafından kaldırıp, yufkaları üstüste getirin*??resimde görüldüğü gibi??
Bıçakla kesin ve tepsiye dizin
Üzerine erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağ karışımından dökün, bol dökülmesi lazım
170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin
Soğuduktan sonra üzerine ılık şerbet döküp çekmesini bekleyin çektikten sonra servis yapın
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,988Kullanıcılar
cnrkl_77Son üye
Üst Alt