iltasyazilim
FD Üye
Gazete Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
*1 tane iri yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı yoğurt
*15 çay bardağı sıvı yağ
*2 paket kabartma tozu
*3 yemek kaşığı sirke
*Alabildiği kadar un
İçene koymak için;
*1 çorba kasesi ceviz içi
Üzeri ve araları için;
*200 gr tereyağı
*2 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
*5 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon suyu
Hamuru açmak için;
*Nişasta
Gazete Baklavası Tarifi Yapılışı Yumurta, süt, yoğurt, sirke, sıvı yağ bir kabın içine karıştırılır
Unu azar azar ilave edin
Kabartma tozunu da ekleyin
Yumuşak ele yapışan bir hamur yapın
Elinizi sıvı yağa batırıp, hamuru toparlayın
Yaklaşık 1 saat dinlendirin
Şekeri ve suyu iyice karıştırıp, ocağa alın
Limon suyunu da sıkın
Kaynamaya başlayınca 1520 dakika daha kaynatıp, altını kapatın
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp, nişasta yardımıyla ince açın
Oklavaya dolayın, tekrar çıkartın ??resimde görüldüğü gibi ??
Bir gazete kağıdının üzerine alıp, doladığınız hamuru elinizle açın
2 kat üst üste koyun
Üzerine bol ceviz dökün
Gazetenin her iki tarafından kaldırıp, yufkaları üstüste getirin*??resimde görüldüğü gibi??
Bıçakla kesin ve tepsiye dizin
Üzerine erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağ karışımından dökün, bol dökülmesi lazım
170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin
Soğuduktan sonra üzerine ılık şerbet döküp çekmesini bekleyin çektikten sonra servis yapın
*1 tane iri yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı yoğurt
*15 çay bardağı sıvı yağ
*2 paket kabartma tozu
*3 yemek kaşığı sirke
*Alabildiği kadar un
İçene koymak için;
*1 çorba kasesi ceviz içi
Üzeri ve araları için;
*200 gr tereyağı
*2 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
*5 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon suyu
Hamuru açmak için;
*Nişasta
Gazete Baklavası Tarifi Yapılışı Yumurta, süt, yoğurt, sirke, sıvı yağ bir kabın içine karıştırılır
Unu azar azar ilave edin
Kabartma tozunu da ekleyin
Yumuşak ele yapışan bir hamur yapın
Elinizi sıvı yağa batırıp, hamuru toparlayın
Yaklaşık 1 saat dinlendirin
Şekeri ve suyu iyice karıştırıp, ocağa alın
Limon suyunu da sıkın
Kaynamaya başlayınca 1520 dakika daha kaynatıp, altını kapatın
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp, nişasta yardımıyla ince açın
Oklavaya dolayın, tekrar çıkartın ??resimde görüldüğü gibi ??
Bir gazete kağıdının üzerine alıp, doladığınız hamuru elinizle açın
2 kat üst üste koyun
Üzerine bol ceviz dökün
Gazetenin her iki tarafından kaldırıp, yufkaları üstüste getirin*??resimde görüldüğü gibi??
Bıçakla kesin ve tepsiye dizin
Üzerine erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağ karışımından dökün, bol dökülmesi lazım
170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin
Soğuduktan sonra üzerine ılık şerbet döküp çekmesini bekleyin çektikten sonra servis yapın