Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gazeteci Rahşan Gülşan Hayatı ve Biyografik Bilgileri

Gazeteci Rahşan Gülşan Hayatı ve Biyografik Bilgileri
0
65

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Gazeteci Rahşan Gülşan Hayatı ve Biyografik Bilgileri rahşan gülşan rahşan gülşan haberleri Başarılı gazeteci, muhabir ve eski otomobil yazarı, test sürücüsü Rahşan Gülşan hayatı ve biyografik bilgileri ile karşınızdayız meleklergazetecirahsangulsanhayativebiyografikbilgileri5c5671a5b79e7alt Gazetecinin hayatını aykırılıklarıyla aşina feminist gazeteci Ayşe Arman röportajıyla yayınlıyoruzgazetecirahsangulsanhayativebiyografikbilgileri5c5671a5b79e7alt 1549169056 1549169056 gazetecirahsangulsanhayativebiyografikbilgileri5c5671a61e2edgazetecirahsangulsanhayativebiyografikbilgileri5c5671a61e2ed gazetecirahsangulsanhayativebiyografikbilgileri5c5671a61e2ed O, Habertürk’ün başarılı köşe yazarı Okunan, okutturan Ve komplekssiz Duruma başat Ben daha önce tanışmıyordum Böyle biri olacağını da varsayım etmiyordum Çok çok şaşırdım Süratli tren gibi biri çıktı karşıma Devingen, esprili, çabuk algılayan ve hazırcevap Şişmanlık deyince onunla konuşmamak olmazdı Araya Mehmet Turgut’un inanılmaz makinesi de girdi Rahşan da espriyi patlattı: “Sen ben olmuştun, acilen de ben sen oldum * İnsanın kilolarıyla barışık olması diye bir şey var mı? Yok * Fakat sizde özgüven tavan Bu bir çelişki yok mi? Değil Çünkü özgüven, insanın yalnızca bedeniyle alakalı bir şey yok Özgüven, insana mesleğinden, hayatta durduğu yerden, annesinden babasından, çocukluğundan, doğduğu evden, çocukken dövdüğü veya dayak yediği çocuklardan geçen bir şey Özgüveni sadece kilolara yüklemek, bana cılız geliyor Şişmanım lakin zayıf karakterli yok! Kendini eve kapatan veya evlenme üzerinden geleceğini kodlayan bir çocuk olarak yetiştirilmedim * Durun, durun o vakit Mersin’e gidelim! Memleketinize Sırça güzeli mi, sokaklarda gelişen biri mi? Natürel fakat sokaklarda çoğalan biri Dizleri, yaralı bereli Çocuk gibi çocuk İstanbul’a 16 yaşında üniversite okumaya geldim * Niye 16? Çünkü ilkokula beş yaşında başladım, lise 16’da bitti, sınavı da birincil girişte kazandım Ver elini, Marmara Üniversitesi Radyo Televizyon 13’ÜMDE ŞİŞMANLADIM * 16 yaşında elinde bir çanta, koca İstanbul’da yapayalnız bir kız! Tıpkı öyle Yurtlarda kaldım, zordu ilk yıllar Şunu ayrım ettim oysa, kayda değer olan şişmanlık veya zayıflık yok, önemli olan ne değin insan olduğun ve hayatta kalabilmek için ne dek şiddetli çaba ettiğin * Siz de deli gibi ettiniz Ayrıca de nasıl! * Tüm o süreçte şişman mıydınız? Natürel, natürel 13 yaşında fıtık ameliyatı oldum, sonradan da bağırsaklarımla ilgili bir sorun yaşadım Üç ay hastane, kortizon iğneleri filan derken kilolar kaldı Ailemdeki tek şişmanım Kardeşimi hep, ben havuzdan çıkarken havluyla bekleyen kız olarak hatırlıyorum Ablasıyla dalga geçmesinler diye İnsanların bedenimi süzerkenki bakışları böylece sevimsizdi de * İstanbul’da şişman olmak peki Daha şişman hissettim Işlenmiş, Mersin’de de bakıyorlardı ama öyle da umurumda değildi, orada daha kendimdim Burada, bir moda durumu da var İnsanların birbirine benzemesi ve bir modayı peşine düşüp takip etmesi gerek O yüzden ilk başta kendimi daha kilolu hissettim Fakat büyük şehir halkı şoku böylece daha korkunç bir şeydi ki, bunları hissedecek, düşünecek vaktim olmadı Çünkü tek motivasyonum vardı: Galip Gelmek ve İstanbul’a yenik düşmemek * Her taşralı böyle hisseder Aynen Var olabilmeye böylece konsantre oldum fakat, unuttum şişman olduğumu Ve tabii şanslıydım, etrafımdaki insanlar, çalıştığım iş, kilolarımı gözüme sokmadı Ahali da unuttular benim şişman olduğumu Ben, söylenmedikçe, aynaya bakmadıkça, hâlâ unutuyorum kilolu olduğumu * Kilolu değilsiniz fiilen, göğüsleriniz büyük fakat onlar da güzel duruyor (Gülüyor) Evet, şanslıyım o konuda, sarkmadılar da Gerçi ayrıca fazla göze çarpıyor ayrıca de kıyafet bulmamı zorlaştırıyor lakin yaşıyoruz işte birlikte Ekşi Sözlük’te benimle ilgili eleştirilerin çoğu kilolarımla ilgili Başta korkunç geliyordu, sonradan alışıyorsun Kendini bir yere hapsedemediysen, toplum baskısı aşağı ezilip, kendini bir zavallı olarak görmeye başlamadıysan kiloların hayatını belirlemiyor * İşte gördünüz mü, siz kilolarınızla barışıksınız Evet, lakin bu toplum, medya, hatta sen çoğu zaman buna izin vermiyorsunuz! * Benim ne suçum var? Manâlı bir figürsün, gençliğimden beri peşine düşüp takip ettiğim birisin, beraber büyüdük sayılır Senin bir yazın vardı mesela, inci taneli gstring’ine yaptığın bir güzelleme * İnci taneli gstringim hiç olmadı Ola Ki de inci taneleri yoktu Ama bir kadının gstring giyerken hissettiklerini anlatmıştın Ben mesela o yazıyı okuduğumda çok üzüldüm Gstring giyemeden vefat etmek istemedim, yemin içtim yani, hâlâ içimde ukdedir, böyle şeyler var * Ben kimseyi gaye alarak yazmadım oysa o yazıyı “Şişman olanlar alınır filan diye de düşünmedim tabii O vakit yazı filan yazamazsın, o alınır, bu alınır Fakat işte pek oluyor Şişmanlar Ayşe Arman’a kızıyor Hatta nefret ediyor “O çırpı bacaklarınla defol git hayatımızdan! demek istiyor * Neden? Çünkü sen bizim gibi olmayanların sesine dönüşüyorsun Çoğunluğun sesi Ve biz, senin için doğrusu ‘öteki’yiz * Allah Allah! Ben nereden çoğunluğun sesi oluyormuşum! Ben de kendime göre azınlığım Ben de ‘öbür’yim bu toplum için, bana da kötü davranıyorlar, aykırı olmakla suçluyorlar Her gün gırla hakaret, küfür Ama doğrusu, kadınlar senin gibi elde etmek istiyor Bir trend yaratıyorsun, yarattın Hoş giyinmeyi, kocasına ‘sevgili’ diyebilmeyi, aşk hayatını heyecan içinde tutabilmeyi öğrettin Çalışan kadın için, evli kadın için, genç tür için örneksin Bu da insanı asap ediyor Çünkü sen ‘Sex and City’ kadınları gibi çılgınca alışveriş yaparken, hoş elbiseler alırken ve onları kendine yakıştırırken, şişmanlar bundan mahrum kalıyor Türkiye’de şişmanlar değil sayılıyor * İyi de bundan neden ben sorumlu tutuluyorum Tekstilciler mesela yok sayıyor İndirime gidersin önce büyük bedenler biter, daima küçükler kalır Fakat bu ülkede birçok bayan topludur Giyinme sorunu başa bela Ben anneanne gibi kahverengiler, siyahlar giymek istemiyorum Ben de bir yerlerimi başlamak istiyorum * Aç o vakit Benim de en albenili olduğunu düşündüğüm yerim göğüslerim, zaten o kadar giyiniyorum * Bak işte yok farkımız, ben de bu cins şeyler söylüyorum Siz söyleyince adi, ben yazınca mı olağandışı oluyor Ama basında kilolu bir kadın bunları hiç söyleyemedi Şişman olarak bunları bildirmek zordur * Ne hoş! Tebrik ediyorum sizi! Gerçekten ben söyleyinceye kadar bazı şeyler hiç dillendirilmemişti Yine De şu da var: Herkese engel olan o kilolar, fiilen beni mesleğimde destekledi Ben ‘X Large Rahşan’ olarak çıkış yaptım, böyle uyarı çektim Farklıydım Sizden fazla vardı, ben aradan çıktım İlginçtir yani, bir yandan hayatımı zorlaştıran bu kilolar, öteki yana işimi kolaylaştırdı * O zaman kilolarınız size ‘pozitif ayrımcılık’ sağladı Pek Ve şaşkınım bundan * Peki acilen hiç zayıflamamanız mı gerekiyor? Değil, yok, bir zamanlar o kadar düşünüyordum Artık yok Biraz versem hiç fena olmayacak! * Muhakkak bir kilonun üzerindeyseniz, ahali kendilerinde size bakma hakkı buluyor, ne yapıyorsunuz öyle alıştım oysa, artık söz bile sokuyorum! Başlıca başka sorunlar var: Şişmansan, bir kalabalığa girdiğinde, ilgiyi kendine çekecek bir şey yapman gerekiyor KALABALIKTA ILGI SÜRÜKLEMEK İÇİN TAKTİKLERİM VAR * Nasıl örneğin? Bara gittik diyelim, bir grubuz, senin gibi zayıf kadınlar ve erkekler var etrafta E benim senin gibileri, zekamla, esprimle, neşemle bastıracak bir şey yapmam gerekiyor Hemencecik bir mizah patlatıyorum 13 yaşından beri aktif bir şişmanım Hayatım, hoş kadınlardan daha akıllı, daha gülünç, daha esprili ve daha donanımlı olmaya çalışmakla geçti * Yorucuymuş Öyle Süslendin, püslendin, göğüslerini açtın diyelim ama bu yetmiyor Ya görünmez olursun böyle yerlerde ya da seni görmezden gelirler Fakat esprimle, neşemle, hayat enerjimle beni de görüyorlar sonunda Allah’tan gazetecilik bana üstünlük sağladı Işlenmiş, mini etekli kadınlar daha ivedi yükseliyor Fakat bizim işimizde aslolan yetenek, donanım ve bilgi Benim de bu konularda böylece sıkıntım değil Kariyer planımı şişmanlık üstüne yapmadım ama şişmanlığım dezavantaj da olmadı Başka bir sürü meslekte oluyor * Şaşkına dönmüş vaziyetteyim! 220 kilometre şipşak dışarı giden araba gibisiniz, inanılmaz heyecanlı, hareketli, eğlenceli, devingen Eğlenceli ve neşe saçan olduğum içten Şişman olmanın avantajları da var Kadın rekabetinde çok hoş yırtıyorsun bir defa! Kadınlar, seni maksat olarak görmüyor Sen zekanla, başarınla öne çıkıyorsun Fakat natürel şöyle iğrenç şeyler de var, her gittiğin yerde, sana kesintisiz, “Zayıfla, zayıfla diyorlar Bakkalın çırağı bile, “Abla, sen birazcık kilo mu aldın? diye sorma hakkı buluyor kendinde İçinden bir hiddet yükseliyor Herkes şu dünyada güçsüz edinmek zorunda değil Bizim bu kilolarımızın içinde de bir insan yaşıyor Öfkelendirme beni, hiddet çoğu vakit rejim yapmamızı da engelliyor Nefret Edilen Şey ediyorum sistemin, düzenin böyle olmasından lakin ne yazık oysa böyle Bir türlü seni sana bırakmıyorlar BİZDE NİYE YOK New York’ta bütün restoranlarda yemeklerin kalorisi yazar Gerçekte de sipariş verirken daha sorumluluk sahibi oluyorsun Bunu kaç defa yazdım, niye bizde değil diye Kolay lakin manâlı bir şey HA ŞIŞMAN KADIN HA HAŞEMALI Biz şişmanlar, türbanlı kadınlarla fazla benzer bir yaşam paylaşıyoruz Haşemalı bir kadının denize girmesiyle benim girmem, dikkat çekme, dışlanma açısından aynı etkiyi yaratıyor BODRUM YARALADI BENİ Bu yaz Bodrum’da sahilde kendimi fazla fena hissettim Çünkü zayıflama, almış başına gitmiş Güzel mayolar giyme, vücudun her yerini göstermeye egzersiz Ne bu be! Sahilde yürümekten bile vazgeçtim Bodrum’a bir daha tatile gideceğimi zannetmiyorum, çok yaralandım SİBEL CAN KÖTÜ BİR ROL MODEL Sibel Can albüme yakın, ansızın kilo veriyor, albenili pozlarıyla gazete sayfalarını süslüyor Bütün kadınlar da zannediyor fakat, onlar da anında Sibel Can gibi zayıflayabilirler ve birer assolist kıyafeti giyebilirler Hiç haberdar değil o insanlara misal olduğunun dahası “Karpuz peynir yedim diye çıkmıyor mu? Karpuz peynir diyetiyle zayıflama diye bir şey yok Çünkü insanın her türlü minerale, vitamine ihtiyacı var Karpuz peynirle enerjin kalmıyor Bu bir anda zayıflayan ünlüler, sahiden şişmanların aynı fasih dairede dönmesinin en büyük nedenlerinden biri  

858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt