Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gazi Üniversitesi Hakkında genel bilgi

Gazi Üniversitesi Hakkında genel bilgi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Gazi Üniversitesi, tarihi Cumhuriyet dönemine dek uzanan bir kaç üniversiteden birisidir Cumhuriyetin ilanından hemen daha sonra Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının girişimiyle bir enstitü kurulması kararlaştırılır Bu karar 1926 yılında Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsünün açılmasıyla sonuçlanır Enstitünün adı 1929 yılında Gazi Orta Muallim Mektebi ve Nezaket Enstitüsüolarak değiştirilir ve bu isimle uzun yıllar hizmet verir 1976 yılında ise Gazi Eğitim Enstitüsü ismini alır 1982 yılında 2809 sayılı kanunla bu kurum Gazi Üniversitesi ’ne dönüştürülür Doğrusu bu, Cumhuriyetle başlayan geleneğin yeni isimle devamıdır Geleneğin oluşmasında Gazi Eğitim dek kuruluşu 1935 ’e kadar giden Ankara Yüksek Teknik Öğretmen ve Ankara Kız Teknik Yüksek Öğretmen Okulları ile Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi büyük rol oynar Üniversite çatısı altına girdiğinde Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi zaten bir üniversite konumundaydı
Yüksekokul ’ ye ast olarak bugünkü İktisadi ve Yönetimsel Bilimler Fakültesinin bütün bölümleri, Tıp Fakültesi, sonradan da fakülte olacak olan Diş Hekimliği ve Eczacılık Yüksek Okulları ile ismi sonradan Iletişim Fakültesi olan Gazetecilik ve Halkla ilişkiler yüksek okulu eğitim ve öğretimini sürdürmekteydi Yine Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi de Gazi Üniversitesi çatısı aşağı yerini alır Kurulduğunda 9 fakülte, 12 yüksek okul ve 4 enstitüyü bünyesinde barındıran üniversitede bu rakam sonradan şipşak artar Bugün kendisine alt olarak eğitimöğretimini sürdüren 25 fakültesi, 21 yüksek okulu, 18 araştırma merkezi ve 5 enstitüsü île Gazi Üniversitesi, adım aldığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ’e yansır bir yüksek öğretim kurumu olma iddiasını devam ettirmektedir
Üniversiteye bağlı olarak Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Mühendislik ve Mimarlık, İktisadi ve yönetimsel Bilimler, iletişim, Fen Edebiyat, Hukuk, Güzel Sanatlar, Çorum İktisadi ve idari Bilimler, Çorum Mühendislik, Çorum ilahiyat, Çorum Veteriner, Kastamonu Orman, Kırşehir Ziraat, Kırşehir Fen Edebiyat ve İnebolu Su Ürünleri Fakülteleri çalışmalarım sürdürmektedir Eğitim fakülteleri yönünden ülkemizin lideri olan Gazi Üniversitesi, bünyesinde, Endüstriyel Sanatlar, Gazi Eğitim, Mesleki Eğitim, Teknik Eğitim, Ticaret ve Turizm Eğitim, Kastamonu Eğitim, Kırşehir Eğitim Fakültelerim barındırır Yurdun dört bir yanından üniversiteyi kazanarak gelen öğrenciler yanında Türk Cumhuriyetleri, akraba ve topluluklarından gelen 1500 ’den fazla öğrencisi ile Gazi yurt dışından en fazla öğrenci kabul eden üniversitedir Açılan yüksek lisans ve doktora programlarına aralıksız 5 binden artı öğrencisi ile yalnızca kendisininkini yok, öteki üniversitelerin öğretim elemanı ihtiyacım da karşılamaktadır Gazi Üniversitesi bambaşka kampuslarda ve bambaşka şehirlerde eğitimöğretimini sürdürmektedir Ankara ’da Beşevler, Emek ve Maltepe edinmek üzere üç ayın kampusa sahip olan Gazi, ayrıca Çorum, Kastamonu ve Kırşehir ’deki fakülte ve yüksek okulları ile eğittim ve öğretime verdiği önemi gözler önüne serer 50 bini aşan öğrenci sayışı ve 3000 ’ü geçen öğretim elemanı sayısı ile Gazi Üniversitesi öğrenci başına düşen öğretim elemanı sayısında dünya, ortalamasını yakalayabilmiştir
Eğitimden, iletişime, hoş sanatlardan mühendisliğe, spordan ormancılığa, tıptan eczacılığa, diş hekimliğinden fen edebiyata, iktisattan ilahiyata dek bir fazla fakültesiyle Gazi, Türkiye ’nin en büyük üniversitelerinden birisidir 1982 yılında (Ankara kurulan Gazi Üniversitesinde 9 Fakülte, 12 Akademi, 4 Enstitü ile toplam 25 yüksek öğretim birimi bulunmakta idi Su anda ise toplam 25 Fakülte, 21 Yüksekokul, 5 Enstitü ile toplam 51 yüksek öğretim birimi eğitim vermektedirBunun yani sıra bünyesinde 18 Araştırma Merkezi bulunmaktadır Gazi Üniversitesi geniş Akademik Personel Kadrosu, öğrencileri ve bedensel kapasitesiyleTürkiye ’nin en büyük Üniversitelerinden biridir Keza Gazi Üniversitesinin Çorum, Kastamonu ve Kırşehir gibi illerde bölümleri bulunmaktadır Öğrencilerimizin yükseköğretim kurumlarına ulaşımları şehrin değişik merkezlerinden geçen Belediye Otobüsleri, Özel Ahali Otobüsleri, Dolmuş, METRO bağlantılı ANKARAY ile gerçekleşmekte, öğrencilerimiz Dolmuşların dışında öteki ulaşım araçlarından indirilmiş olarak faydalanabilmektedirler

Adres:Gazi Üniversitesi Rektörlüğü 06500 Teknikokullar ANKARA
Tel:0(312) 212 68 40
Fax: 0(312) 221 32 02 *