Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gaziantep Söğürmesi (Kışlık Konserve)

Gaziantep Söğürmesi (Kışlık Konserve)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Gaziantep Söğürmesi (Kışlık Konserve) Tarifi İçin Malzemeler

*15 adet topak patlıcan
*10 adet kırmızı acı biber
*4 adet kapya biber
*8 adet yeşil acı biber
*15 adet domates
*4 adet 1 lt lik kavanoz
*Tuz

Gaziantep Söğürmesi (Kışlık Konserve) Tarifi Yapılışı Bugün Antep yemeklerinden biri olan söğürmenin konservesini paylaşacağım sizlerle
Patlıcanlarımızı ve biberlerimizi fırında közlüyoruz Bizim burada ekmek fırınlarında piştiği için ben orada pişirttim Daha sonra domateslerimizi soyup küp küp doğrayıp tenceremize alıyoruz ( Domatesleri soyarken patates soyacağını kullandım çok pratik ve incecik soyuluyor ) Domatesler pişerken patlıcanların ve biberlerin kabuklarını soyup küp küp olacak şekilde doğruyoruz Pişen domateslerimizin üzerine doğradığımız patlıcanları ve biberleri ekleyip biraz da tuz ekleyip bastırmadan karıştırıyoruz Eğer çok bastırırsak patlıcanlar çok ezilebilir ve hoş bir görüntüsü olmaz Kuvvetli kaynamaya başlayınca kavanozlarımıza doldurup sıkıca kapağını kapatıyoruz Daha sonra kavanozun tutması için ters çevirip bir gün bekletiyoruz Kış boyu rahatlıkla tüketebiliriz İster yağda soğan veya sarımsak kavurup üzerine ekleyerek yemeğe söğürme ister sadece maydanoz ve kuru soğan doğrayarak sosunu ekleyerek salata yapıp tüketebiliriz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

858,505Konular
982,820Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt