Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gaziantep Üniversitesi

Gaziantep Üniversitesi
0
110

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Gaziantep Üniversitesi
Tarihçe

Gaziantep Üniversitesinin çekirdeğini, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü oluşturmaktadır 10 Mayıs 1974 tarihinde mevcut Makine Mühendisliği Bölümüne ilaveten Elektrik Mühendisliği Bölümünün açılmasına karar verilmiş ve Gaziantep'teki kuruluş Mühendislik Fakültesine dönüştürülmüştür 1974 yılında Esas Bilimler Bölümü ile Lisan Bölümü kurulmuş, Fakülteye 1977 yılında Uygulamalı Kimya Bölümü eklenmiştir 1981 yılında İnşaat Mühendisliği belirlenmiş, 1982 yılında Uygulamalı Kimya Bölümü Gıda Mühendisliği Bölümüne, Temel Bilimler Bülümü Fizik Mühendisliği Bölümüne dönüştürülmüştür Milli Eğitim Bakanlığına bağlı etkinlik bildiren Gaziantep Meslek Yüksekokulu ile Kahramanmaraş Meslek Yüksekokulu 1981 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gaziantep Mühendislik Fakültesine bağlanmıştır Gaziantep Üniversitesi, 27 Haziran 1987 tarihinde 3389 sayılı Yasa ile kurulmuşturAynı Yasa ile ODTÜ bünyesindeki Gaziantep Mühendislik Fakültesi ile Gaziantep ve Kahramanmaraş Iş Yüksekokulları Gaziantep Üniversitesine bağlanmış ve mevcut akademik birimlere ilaveten Tıp, FenEdebiyat, İktisadi ve Idari Bilimler, Karramanmaraş Ziraat Fakültesi, Şanlıurfa İlahiyat Fakültesi, Adıyaman Eğitim Fakültesi ile Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, Kilis Meslek Yüksekokulu, Afiyet, Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüleri ilave edilmiştir 371992 tarih ve 3837 sayılı Yasa ile Kahramanmaraş Ziraat Fakültesi ile Kahramanmaraş Meslek Yüksekokulu Sütçü İmam Üniversitesine, Şanlıurfa İlahiyat Fakültesi Harran Üniversitesine bağlanmıştır Ana Kampus GaziantepKilis karayolu üstünde şehir merkezine 7 km uzaklıktadır Üniversitemizin esas kampus, taşralar ve istimlakı gerçekleştirilen alanlarla birlikte şu andaki toplam alanı 2426500m2 olup, Yelligedik İl Ormanının 840 dönümlük kısmı Üniversite arazisi içerisindedir

Yurt ve Barınma

Gaziantep Üniversitesi barınma sorunu olmayan üniversiteler arasındadır Öğrencilerin barınma ihtiyacı YURTKUR'a bağlı yurtlar kadar karşılanmaktadır

Kütüphane

Üniversite kütüphanesi, ODTÜ Gaziantep Kampusu Alet Mühendisliği Bölümüne ast olarak bir şeflik biçiminde kurulmuştur 1471995 tarihinden itibaren Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı olarak yeni binasında hizmet vermeye başlamıştır Kütüphane binası, Gaziantep Üniversitesi kampusu içinde takriben 7000 m2'lik bir bölge üstüne kurulmuştur Genel koleksiyonun bulunduğu okuyucu salonları 4 kat şeklindedir ve her okuyucu salonu ortalama 100 birey kapasiteli olup, toplam 400 okuyucuya aynı anda hizmet verebilmektedir Okuyucular eğitimöğretim dönemleri içinde 08:0020:00 saatleri arasında, diğer zamanlarda ise 08:0012:00 ile 13:3017:30 saatleri arasında kütüphaneden faydalanabilirler

Teknoloji

Üniversite laboratuvarları ileri teknolojiye sahip cihaz ve ekipman ile donatılmıştır Üniversite Bilgi Işlem Merkezi, 40 adet terminal ve 900 adet internete emrindeki PC ile bütün akedemikyönetimle ilgili personel ve öğrencilere hizmet vermektedir

Beslenme

Üniversitenin Gaziantep ve taşra kampuslerinde öğrencilere yalnızca öğle yemeği verilmektedir Akşam Yemekleri ve tatil günlerdeki bütün yemekler yurtlarda ve kampus içerisinde yer alan özel kafeteryalardan sağlanmaktadır Bütün birimlerde öğrenci kafeteryası ve kantini bulunmaktadır Üniversite içerisinde personel ve öğrencilere hizmet veren özel kafeteryalar saat 2100' a değin açıktır

Sağlık Durumu

Gaziantep Üniversitesi Sağlık Merkezi tüm öğrenci, personel ve personelin bakmakla sorumlu bulunduğu aile fertlerine sağlık hizmeti devretmek üzere kurulmuştur Bu merkezde halen pratisyen hekim , diş hekimi , fizyoterapist , psikolog , hemşire ve hizmetli almak üzere 14 sağlık durumu personeli atama yapmaktadır

Kampus Hayatı

Gaziantep Üniversitesi'nde spor faaliyetleri Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü göre yürütülmektedir Üniversitede biri yurt kompleksi içerisinde edinmek üzere iki spor salonu bulunmaktadır Hem bir kondisyon merkezi, çoğu açık basketbol ve voleybol sahaları, bir adet halı saha, bir adet gece de kullanılabilen çim futbol sahası, üç adet tenis kortu ve yarı olimpik açık yüzme havuzu bulunmaktadır

Ulaşım

Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin ulaşım sorunları bulunmamaktadır Üniversiteye her semtten belediye otobüsü , halk müziği otobüsü ve dolmuş seferleri yapılmaktadır

Burslar

Gaziantep Üniversitesi vakfınca öğrencilere burs ve yardımlar yapılmakta olup, keza üniversiteyi ilk tercihlerinde ve ilk üç sırada şampiyon öğrencilere Galibiyet Özendirme Bursu adı aşağıda aylık burs verilmektedir Maddesel durumu eksik öğrencilere öğle yemeği ve saat ücreti ile farklı alanlara yönlendirilmiş birimlerde ödev yapan öğrencilere hizmet bursu adı aşağı burs verilmektedir Hem öteki kurum, kuruluş ve derneklerden burs ve yardımlar sağlanmaktadır

Kulüpler

Arkeoloji, Müzeler ve Lokal Tarih Topluluğu
Atatürkçü Düşünce Topluluğu
Bilgisayar Yazılımları ve Teknolojileri Topluluğu
Bilim, Teknik ve Araştırma Topluluğu
Bilişim Topluluğu
Biyoloji Topluluğu
Briç Topluluğu
Çevre Topluluğu
Dağcılık Topluluğu
Dans Topluluğu
Edebiyat Topluluğu
Elektrik Elektronik Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği Topluluğu
Fizik Topluluğu
Fotoğraf Topluluğu
Gıda Mühendisleri Topluluğu
Havacılık Topluluğu
İktisat Topluluğu
Irtibat Topluluğu
İşletme ve Ekonomi Topluluğu
İzcilik Topluluğu
Karikatür Topluluğu
Kitap Topluluğu
Alet Topluluğu
Matematik Topluluğu
Motor Sporları Topluluğu
Müzik Topluluğu
Fotoğraf Topluluğu
Satranç Topluluğu
Sinema Topluluğu
Step ve Aerobik Topluluğu
Tarih ve Uygarlık Topluluğu
Dokuma Teknolojisi Topluluğu
Tıbbi Araştırma Topluluğu
Tiyatro Topluluğu
Türk Halk Müziği Bilimi Topluluğu
Inşa Topluluğu

Fakülteler ve Bölümler

FenEdebiyat Fakültesi
Biyoloji (SAY)
Ingiliz Dili ve Edebiyati (DİL)
Matematik (SAY)
Tarih (SÖZ)
Türk Dili ve Edebiyati (SÖZ)
Türk Dili ve Edebiyati (Ikinci Öğretim) (SÖZ)

Gaziantep Eğitim Fakültesi
Türkçe Öğretmenliği (LAF)

Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi
Iktisat (EA)
Iktisat (Ikinci Öğretim) (EA)
Işletme (EA)
Işletme (Ikinci Öğretim) (EA)

Mühendislik Fakültesi
ElektrikElektronik Mühendisliği (Ingilizce) (SAY)
Endüstri Mühendisliği (Ingilizce) (SAY)
Fizik Mühendisliği (Ingilizce) (SAY)
Gida Mühendisliği (Ingilizce) (SAY)
Inşaat Mühendisliği (Ingilizce) (SAY)
Alet Mühendisliği (Ingilizce) (SAY)
Tekstil Mühendisliği (Ingilizce) (SAY)

Alıcı Fakültesi

Gaziantep Sağlik Yüksekokulu
Hemşirelik (SAY)

Adiyaman Eğitim Fakültesi
Ilköğretim Matematik Öğretmenliği (SAY)
Sinif Öğretmenliği (EA)
Sinif Öğretmenliği (Ikinci Öğretim) (EA)
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği (SÖZ)

Kilis Muallim Rifat Eğitim Fakültesi
Sinif Öğretmenliği (EA)
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği (SÖZ)
Türkçe Öğretmenliği (LAF)
Türkçe Öğretmenliği (Ikinci Öğretim) (LAF)

Kilis Yusuf Şerefoğlu Sağlik Yüksekokulu
Hemşirelik (SAY) *