iltasyazilim
FD Üye
Gaziantep Usulü Bayram Dolması Tarifi İçin Malzemeler
*20 adet kuru patlıcan ve dolmalık biber
*1 kilo yeşil dolmalık biber
*12 kilo domates
*2 kilo dolmalık kabak
İçi için;
*3 kilo pirinç
*1 kilo dolmalık çekilmiş yağlı kıyma
*1*kilo kuru soğan
*5 baş kuru sarımsak
*2 büyük kaşık salça
*Tuz, pul biber, limon tuzu, karabiber
*2 su bardağı zeytin yağı
Gaziantep Usulü Bayram Dolması Tarifi Yapılışı Kurutmalıkları sıcak suda yumuşayana kadar haşla bi kaba al Domatesin kabağın ve dolmalık yeşil biberin içini oy Bi büyük kapta da içi için olan malzemelerin hepsini karıştır hazırla Sonra içi oyduğun malzemelerin tatlı kaşığı yardımıyla doldur kazana Altta kabaklar olmak şartıyla yerleştir iki su bardak suyunu kazana koy Sonra acık ateşte üzerinde dolma taşıyla ocağa koy Kaynadıktan sonra 45 dakika kısık ateşte pişşin afiyet olsun
*20 adet kuru patlıcan ve dolmalık biber
*1 kilo yeşil dolmalık biber
*12 kilo domates
*2 kilo dolmalık kabak
İçi için;
*3 kilo pirinç
*1 kilo dolmalık çekilmiş yağlı kıyma
*1*kilo kuru soğan
*5 baş kuru sarımsak
*2 büyük kaşık salça
*Tuz, pul biber, limon tuzu, karabiber
*2 su bardağı zeytin yağı
Gaziantep Usulü Bayram Dolması Tarifi Yapılışı Kurutmalıkları sıcak suda yumuşayana kadar haşla bi kaba al Domatesin kabağın ve dolmalık yeşil biberin içini oy Bi büyük kapta da içi için olan malzemelerin hepsini karıştır hazırla Sonra içi oyduğun malzemelerin tatlı kaşığı yardımıyla doldur kazana Altta kabaklar olmak şartıyla yerleştir iki su bardak suyunu kazana koy Sonra acık ateşte üzerinde dolma taşıyla ocağa koy Kaynadıktan sonra 45 dakika kısık ateşte pişşin afiyet olsun