Gaziantep Üsülü Ekşili Köfte Tarifi İçin Malzemeler 1 ,5 su bardağı inçe ham köftelik simit1 su bardağı iki parmak yetersiz irmikYarım su bardağı un1,5 su bardağı kadar sıcak su nemlendirmek için1 yumurta2 yemek kaşığı biber salçasıTuzlu, karabiber, kırmızı biber Suyu için 2 su bardağı değin haşlanmış nohut300 gram kuşbaşı3 yemek yemek kaşığı sıvı yağ1 tane soğanTuz ve salça ve limon tuzuYeterince sıcak su Üstü için Yarın akarsu bardağı dek istikrarsız yağ2 tatlı kaşığı nane Gaziantep Üsülü Ekşili Köfte Tarifi Yapılışı Ilk Olarak köfte hazırlayıp yoğuralım ben önceden yapıp buzluğa koymuştum köfteleri, suyunu hazırlayalımÖnce eti tencere koyalım Suyunu bırakıp çekene değin pişirelimArdında soğanı ilave edelim en ince ayrıntısına kadar karıştıralım 3 yemek yemek kaşığı akışkan yağını da ek edip karıştırınPeşinde salçasını suyunu koyup iyiçe kaynasın ve et pişince nohutu katalım ve yeniden kaynasın iyiçe ve buzluktan çıkartıp buzlu buzlu köftelerimizi kaynayan sütümüzün içine koyalım hiç karıştırma yapmayın taki kendi kaynamayı bırakacak ve her yerde kaynayana dek ve bakalım tadına karıştırıp pişmişse azda limon tuzu ekleyin onunla da kaynasın, diğer bir tavada yağını ve nanesini kızartıp yemeğin üzerine dökelim ve afiyet olsunol sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur