Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

GaziAntep’imin Kuyrukyağlı Kuru Dolması

GaziAntep’imin Kuyrukyağlı Kuru Dolması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
GaziAntep’imin Kuyrukyağlı Kuru Dolması Tarifi İçin Malzemeler

*8 adet kuruluk patlıcan
*8 adet kuruluk biber
*1 bas sarımsak
*6 adet soğan
*1 52 yemek kaşığı salça
*1 su bardağı pirinç
*1 küçük kase çekilmiş kuyrukyağı
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 er tatlı kaşığı dolusu limon tuzu, tuz, karabiber, toz biber

GaziAntep’imin Kuyrukyağlı Kuru Dolması Tarifi Yapılışı Kuruluk patlıcan ve biberimizi kazana koyalım, üstüne sıcak su koyalım ve yumuşayana kadar kaynatalım (tırnağınız batıyorsa yeterlidir)
İç harcı için;
Soğan ve sarımsaklarımızı çok küçük doğrayalım ve karıştırma kabına alalım
Pirinçimizi iyice nişastası gidene kadar yıkayalım ve soğanımızın üstüne ekleyelim
İçine salçamızı, limon tuzumuzu, tuzunu, karabiberini, zeytinyağını ve kuyrukyağını ekleyip karıştıralım(tuz ve limon tuzunu damak tadınıza göre ayarlayınız sos suyuna tekrar ekleme yapılacak)
Haşlanan ve suyu süzülen kuruluklarımızın içini ne çok nede az olmayacak şekilde dolduralım ve pişireceğimiz tenceremize dizelim
Tenceremize tüm dolmalıklarımızı dizdikten sonra iç harcımızı hazırladığımız kabın dibinde yağlar falan kalır O kabın içerisine biraz tuz ve limon tuzu atıp sıcak su ekleyip karıştıralım ve dolmamızın üstüne dökelim(suyu dolmaları iki parmak geçecek şekilde olmalı) üzerine dolma taşımızı kapatalım ve önce yüksek harlı ateşte, kaynamaya başladıktan sonra ocağı çok kısıp(mum ateşi gibi) 45 dakika pişirelim pişip pişmesini arada kontrol edelim pişmişse suyunu süzelim
??Dilerseniz dolmanın suyunu ayrı kaba süzüp tekrar ısıtırken kullanabiliriz ??
*
*
 
858,496Konular
981,640Mesajlar
29,723Kullanıcılar
mikelSon üye
Üst Alt