iltasyazilim
FD Üye
Gaziantep’imin Meşhur Pekmezli Aşuresi Tarifi İçin Malzemeler İÇ MALZEMESİ;
*4 su bardağı pişmiş aşurelik buğday (dövme)
*2 su bardağı pişmiş börülce( lolaz)
*2 su bardağı pişmiş fasulye
*2, 5 su bardağı pişmiş nohut
*1 kase ceviz kırılmış parçalanmış
*1 su bardağı fındık kırılmış parçalanmış
*1 su bardağı kuş üzümü
*15 adet incir doğranmış
*15 adet kayısı
*Çay kaşığı ucu kadar çekilmiş rezene
*1 çay bardağı pekmez
*Ağız tadına göre toz şeker
*2 tane kabuk tarcın
*Çay kaşığının yarısı kadar karanfil tozu
*Not:normalde kuru bakla da konulur ama ben bulamadım bulursanız o da çok güzel lezzet katıyor
Üzeri İçin;
*Nar, susam, ceviz, fıstık, fındık, yer, fıstığı
Gaziantep’imin Meşhur Pekmezli Aşuresi Tarifi Yapılışı Tüm malzemelerimizi sayalım fasulye, nohut, börülce, buğdayı ıslayalım akşamdan sabah pişirelim Düdüklü tencere kullandım ben daha hızlı pişirsin diye buğdayı çok pişirmeyelim ,sarımsı suyu çıksın hafif şişsin kapatalım o suyunu dökelim Tekrar aşure yapacağımız tencereye alalım buğdayı şekeri, pekmezi de bırakalım tencereye Ceviz, kuş üzümü, fındık, incir, kayısı yıkayıp parçalayıp ufaltıp tencereye atalım Diğer tüm haşlanmış malzemelerimizi de atalım ve üzerini geçecek kadar çorba kıvamında su koyalım Kabuk tarçını, karanfil tozunu da atalım kaynayana kadar yüksek ateşte kaynamaya çıkınca kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakalım Biraz koyu kıvamlı istiyorsak 1 kaşık nişastayı suda çözdürüp içine karıştırarak dökebiliriz Yaklaşık 1 saat 30 dakika sürer daha fazla daha az sürede pişebilir bakliyatları nasıl haşadığınızı bağlı Tenceremizi sürekli de değil ama arar ara karıştırmayı unutmayalım dibine tutmasın pişme işlemi bitince biraz dinlenince servis edelim süsleyelim
Not: Kayısı, pekmez ve incirin de şeker vereceğinden şekerimizi damak tadınızına göre koyalım Yapacağımız aşurelerimizi Allah kabul etsin Afiyet olsun
*4 su bardağı pişmiş aşurelik buğday (dövme)
*2 su bardağı pişmiş börülce( lolaz)
*2 su bardağı pişmiş fasulye
*2, 5 su bardağı pişmiş nohut
*1 kase ceviz kırılmış parçalanmış
*1 su bardağı fındık kırılmış parçalanmış
*1 su bardağı kuş üzümü
*15 adet incir doğranmış
*15 adet kayısı
*Çay kaşığı ucu kadar çekilmiş rezene
*1 çay bardağı pekmez
*Ağız tadına göre toz şeker
*2 tane kabuk tarcın
*Çay kaşığının yarısı kadar karanfil tozu
*Not:normalde kuru bakla da konulur ama ben bulamadım bulursanız o da çok güzel lezzet katıyor
Üzeri İçin;
*Nar, susam, ceviz, fıstık, fındık, yer, fıstığı
Gaziantep’imin Meşhur Pekmezli Aşuresi Tarifi Yapılışı Tüm malzemelerimizi sayalım fasulye, nohut, börülce, buğdayı ıslayalım akşamdan sabah pişirelim Düdüklü tencere kullandım ben daha hızlı pişirsin diye buğdayı çok pişirmeyelim ,sarımsı suyu çıksın hafif şişsin kapatalım o suyunu dökelim Tekrar aşure yapacağımız tencereye alalım buğdayı şekeri, pekmezi de bırakalım tencereye Ceviz, kuş üzümü, fındık, incir, kayısı yıkayıp parçalayıp ufaltıp tencereye atalım Diğer tüm haşlanmış malzemelerimizi de atalım ve üzerini geçecek kadar çorba kıvamında su koyalım Kabuk tarçını, karanfil tozunu da atalım kaynayana kadar yüksek ateşte kaynamaya çıkınca kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakalım Biraz koyu kıvamlı istiyorsak 1 kaşık nişastayı suda çözdürüp içine karıştırarak dökebiliriz Yaklaşık 1 saat 30 dakika sürer daha fazla daha az sürede pişebilir bakliyatları nasıl haşadığınızı bağlı Tenceremizi sürekli de değil ama arar ara karıştırmayı unutmayalım dibine tutmasın pişme işlemi bitince biraz dinlenince servis edelim süsleyelim
Not: Kayısı, pekmez ve incirin de şeker vereceğinden şekerimizi damak tadınızına göre koyalım Yapacağımız aşurelerimizi Allah kabul etsin Afiyet olsun