Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gaziantep’imin Yeşil Mercimekli Pilavı

Gaziantep’imin Yeşil Mercimekli Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Gaziantep’imin Yeşil Mercimekli Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*1 5 su bardağı yeşil mercimek
*1 su bardağı bulgur
*2 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
*2 5 su bardağı su
*Tuz, karabiber, pulbiber
*Yarım su bardağı sıvı yağ

Gaziantep’imin Yeşil Mercimekli Pilavı Tarifi Yapılışı
Mercimek yıkanıp 3 bardak suyla orta ateşte hafif yumuşayana kadar kaynatılır (mercimeği tamamen pişirirseniz bulgur eklendiği zaman bulgurunda pişme sürecinde pişmeye devam edeceğinden mercimek dağılır)
Mercimek hafif pişince içine salçamızı, tuzumuzu ve karabiberini ekleyip bir iki taşım daha kaynatalım
Mercimeğin suyu bulguru pişirecek kadar varsa hiç su eklemeden bulguru atın yoksa bulgurun üstünü iki parmak geçecek şekilde su ekleyin
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim
Yağımızı ayrı bir tavaya koyalım ısınan yağımıza piyazlık doğradığımız soğanımızı ekleyip yumuşayana kadar kavuralım ,içine pulbiberi de ekleyip kavuralım ve pişen pilavımızın üstüne döküp karıştırıp servis edelim
 
858,496Konular
982,239Mesajlar
30,153Kullanıcılar
hxhdbdbsbdzbSon üye
Üst Alt