iltasyazilim
FD Üye
Gaziantep’imin Yeşil Mercimekli Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 su bardağı yeşil mercimek
*1 su bardağı bulgur
*2 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
*2 5 su bardağı su
*Tuz, karabiber, pulbiber
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Gaziantep’imin Yeşil Mercimekli Pilavı Tarifi Yapılışı
Mercimek yıkanıp 3 bardak suyla orta ateşte hafif yumuşayana kadar kaynatılır (mercimeği tamamen pişirirseniz bulgur eklendiği zaman bulgurunda pişme sürecinde pişmeye devam edeceğinden mercimek dağılır)
Mercimek hafif pişince içine salçamızı, tuzumuzu ve karabiberini ekleyip bir iki taşım daha kaynatalım
Mercimeğin suyu bulguru pişirecek kadar varsa hiç su eklemeden bulguru atın yoksa bulgurun üstünü iki parmak geçecek şekilde su ekleyin
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim
Yağımızı ayrı bir tavaya koyalım ısınan yağımıza piyazlık doğradığımız soğanımızı ekleyip yumuşayana kadar kavuralım ,içine pulbiberi de ekleyip kavuralım ve pişen pilavımızın üstüne döküp karıştırıp servis edelim
*1 5 su bardağı yeşil mercimek
*1 su bardağı bulgur
*2 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
*2 5 su bardağı su
*Tuz, karabiber, pulbiber
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Gaziantep’imin Yeşil Mercimekli Pilavı Tarifi Yapılışı
Mercimek yıkanıp 3 bardak suyla orta ateşte hafif yumuşayana kadar kaynatılır (mercimeği tamamen pişirirseniz bulgur eklendiği zaman bulgurunda pişme sürecinde pişmeye devam edeceğinden mercimek dağılır)
Mercimek hafif pişince içine salçamızı, tuzumuzu ve karabiberini ekleyip bir iki taşım daha kaynatalım
Mercimeğin suyu bulguru pişirecek kadar varsa hiç su eklemeden bulguru atın yoksa bulgurun üstünü iki parmak geçecek şekilde su ekleyin
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim
Yağımızı ayrı bir tavaya koyalım ısınan yağımıza piyazlık doğradığımız soğanımızı ekleyip yumuşayana kadar kavuralım ,içine pulbiberi de ekleyip kavuralım ve pişen pilavımızın üstüne döküp karıştırıp servis edelim