iltasyazilim
FD Üye
Gaziantep’in Meşhur Alacalı Çorbası (Çok Sevdiğim Yemek ) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı nohut ( Haşlanmış )
*1 su bardağı dövme ( Pişmiş )
*Yarım su bardağı yeşil mercimek
*2 orta boy soğan
*6 adet kurutulmuş kırmızı biber
*1 çay bardağı zeytinyağı
*Tarhın kurutulmuş veya taze
*Tuz, karabiber
*2 yemek kaşığı salça
*Yeteri kadar su
Gaziantep’in Meşhur Alacalı Çorbası (Çok Sevdiğim Yemek ) Tarifi Yapılışı
Herkese iyi akşamlar bugün sizlerle Antebin meşhur ana yemeğini paylaşmak istiyorum umarım çok beğenirsiniz, zaten tadını bilenler umarım benim gibi çok seviyorsunuzdur ,hadi buyrun tarifimize başlayalım; ilk önce Yeşil mercimeğimizi yıkayıp tencereye koyalım, daha sonra doğramış olduğumuz soğanı da içine atalım, beraber pişirelim, onlar pişerken bir yandan da kurutulmuş biberlerimizi haşlayalım ,küçük bir tencerede sıcak su ile arkalı önlü haşlayalım ,yumuşayınca yıkayıp doğrayalım ,mercimek ve soğanımız pişince içine diğer malzemelerimiz katalım, yani dövmeyi nohutu biberlerimizi ve salça karabiber ve tuzumuzu da ekleyelim ,göz kararı da kaynamış su ekleyelim, bir iki dk kaynasın ocaktan alalım Tavamızın içine yağımızı ve tarhını ekleyip ısıtalım kızmış olan yağımızı da yemeğimizin üstüne gezdirelim yemeğimiz hazır deneyenlere şimdiden
*1 su bardağı nohut ( Haşlanmış )
*1 su bardağı dövme ( Pişmiş )
*Yarım su bardağı yeşil mercimek
*2 orta boy soğan
*6 adet kurutulmuş kırmızı biber
*1 çay bardağı zeytinyağı
*Tarhın kurutulmuş veya taze
*Tuz, karabiber
*2 yemek kaşığı salça
*Yeteri kadar su
Gaziantep’in Meşhur Alacalı Çorbası (Çok Sevdiğim Yemek ) Tarifi Yapılışı
Herkese iyi akşamlar bugün sizlerle Antebin meşhur ana yemeğini paylaşmak istiyorum umarım çok beğenirsiniz, zaten tadını bilenler umarım benim gibi çok seviyorsunuzdur ,hadi buyrun tarifimize başlayalım; ilk önce Yeşil mercimeğimizi yıkayıp tencereye koyalım, daha sonra doğramış olduğumuz soğanı da içine atalım, beraber pişirelim, onlar pişerken bir yandan da kurutulmuş biberlerimizi haşlayalım ,küçük bir tencerede sıcak su ile arkalı önlü haşlayalım ,yumuşayınca yıkayıp doğrayalım ,mercimek ve soğanımız pişince içine diğer malzemelerimiz katalım, yani dövmeyi nohutu biberlerimizi ve salça karabiber ve tuzumuzu da ekleyelim ,göz kararı da kaynamış su ekleyelim, bir iki dk kaynasın ocaktan alalım Tavamızın içine yağımızı ve tarhını ekleyip ısıtalım kızmış olan yağımızı da yemeğimizin üstüne gezdirelim yemeğimiz hazır deneyenlere şimdiden